Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 20.12.2011.
15:33
B. Božin - Vesti A

Junge velt: Tadić više ne razume EU

"Srpski predsednik Boris Tadić više ne razume Evropu", reaguje nemački "Junge Velt" na Tadićevo pismo "Frankfurter Algemajne Cajtungu", u kojem on odgovara dvojici "balkanskih eksperata" iz redova demohrišćanske Unije, koji su u istom listu komentarisali evropsku nezrelost Srbije. Srpski predsednik žali "zbog nepriznavanja nastojanja njegove Vlade, koja je u potpunosti odgovorila zahtevima Brisela".

Junge velt: Nemačka hoće Srbiju na kolenima
 

Tadićevo pismo "Frankfurter Algemajne Cajtungu" možete pročitati OVDE

"EU članstvo je strateško opredeljenje Srbije", kaže u svojoj replici Tadić. "Stoga bi trebalo da je evropska orijentacija Srbije od strateškog značaja i za Evropu".


Za Evropu sigurno jeste od strateškog značaja da Srbiju baci na kolena, kako se jednom izrazio jedan nemački ministar spoljnih poslova, nadovezuje se "Junge Velt". U tom smislu su i vođeni pregovori o članstvu "između NATO-bombardera i srpskih antinacionalista".


Sa primanjem u EU prozapadno orijentisani vladajući spektar u Srbiji očekuje da izađe iz statusa prezrene i podređene države. "U stvarnosti bi pristup u stvari bio isto što i objava kapitulacije", smatra ovaj list.


"Evropa, u koju se zaklinje Boris Tadić, učestvovala je u varvarskom bombardovanju NATO-a protiv Jugoslavije, nakon što je vladajuća vrhuška u Nemačkoj masovno imala udela na raspirivanju građanskog rata. Ako su to evropske vrednosti, Beograd bi trebalo da se osvrne na neke druge", nastavlja dalje ova novina naklonjena levici.


Tadićevo velikodušno ignorisanje nemačkog kreiranja Prvog i Drugog svetskog rata - za secesionističke ratove Srbija je sama morala da snosi čitavu krivicu - ipak nije umilostivilo Berlin. Po prvi put je od nekog kandidata zahtevana spremnost da prizna odvajanje jednog svog dela teritorije. To je ipak malo previše, lamentira srpski predsednik nad nepopustljivošću Berlina, a njegove reči "Junge Velt" poredi sa ponašanjem uzornog đaka koga učitelj stalno šalje u ćošak.


"Kosovo je naš izazov", piše dalje Tadić. "Srbija neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost južne provincije. Naše principijelno i ustavom utvrđeno držanje u kosovskom pitanju deli većina članica UN, kao i pet zemalja EU". Ali ne i države, od kojih zavisi, replicira "Junge Velt" Tadiću. Kao i pri raspadu Jugoslavije, Nemačka nameće ostatku Evrope svoju volju. A to znači da Srbija može da pristupi EU samo na kolenima.
 

S obzirom na stvarnu evropsku politiku, ovo bombastično preuveličavanje značaja EU "Junge Velt" doživljava kao "tragikomično", posebno reči srpskog predsednika: "Evropska ideja je veća od 27 država članica. Ona nije potpuna bez Zapadnog Balkana - i to nije moguće bez evropske, demokratske i napredne Srbije u njegovoj sredini".

Navodni evropski mirovni pokret nastupa prema Srbiji kao deo "imperijalističke ratne koalicije", koja je skoro porobila južni deo Srbije." Tadićeva Srbija je spremna da se dobrovoljno potčini", zaključuje "Junge Velt".

POVEZANE VESTI

Utorak 20.12.2011. 15:43
" Predsednik " se dopisuje sa svapskim novinarima ? Moze li Srbija dublje da potone ? STRASNO
Utorak 20.12.2011. 17:00
E, sta STVARNO jos treba reci poltronu i budali, pa da shvati da ga svi preziru...Najjadnije od svega je sto su poltroni i izdajice ustvari "europejci" na vlasti, ali se prezir prelijeva na sve Srbe...Doduse, ruku na srce, lako je popovati Nijemcima sa pozicija sile kad su ih prijatelji anglosaksonci i rusili i brze-bolje podizali kao branu od slavenskih i inih nadolazenja sa Istoka, i NIKAD nisu bili u poziciji kao Srbi da se bore protiv fizickog satiranja bez ikakvog razloga...
Utorak 20.12.2011. 15:46
Za Evropu sigurno jeste od strateškog značaja da Srbiju baci na kolena, kako se jednom izrazio jedan nemački ministar spoljnih poslova, nadovezuje se "Junge Velt". To je ipak malo previše, lamentira srpski predsednik nad nepopustljivošću Berlina, a njegove reči "Junge Velt" poredi sa ponašanjem uzornog đaka koga učitelj stalno šalje u ćošak. Sta reci vise !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online