Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 20.12.2011.
13:35
Beta A

DSS i SRS: Srbija popušta pod pritiskom Nemačke

Poslanici Demokratske stranke Srbije i Srpske radikalne stranke ocenili su danas da je Srbija počela da popušta pod pritiskom Nemačke i da je neprihvatljivo što se nijedan državnik nije oglasio povodom izjave ambasadora Volframa Masa u vezi s regionalnim predstavljanjem Kosova.

Poslanici DSS-a u Skupštini Srbije

Poslanik DSS-a Željko Tomić rekao je u Skupštini Srbije da jučerašnja poseta nemačke kancelarke Angele Merkel Kosovu i zahtev da se ukinu srpske institucije na severu ne čudi, ali je upitao da li to znači da će predsednik Srbije Boris Tadić do marta poslušati Angelu Merkel i rasformirati institucije na severu.

"Šta su Srbi na severu, pleme praistorijsko koje valja skloniti s puta evropskih integracija jer su jedina kočnica, šta raditi sa njima", upitao je Tomić.

On je naveo i da je neprihvatljivo što se nijedan srpski državanik nije oglasio povodom jučerašnje izjave nemačkog ambasadora, koji je rekao da je problem regionalnog predstavljanja Kosova lako rešiti jer su Kosovo i Srbija dve države.

"Mas je predložio da na regionalnim forumima s jedne strane stoji tablica Kosova, a s druge strane države Srbije. Tim povodom se nije oglasio nijedan državnik, na ovako vruću šamarčinu od stranog diplomate", rekao je Tomić.

Poslanik SRS-a Dejan Mirović upitao kako je moguće da predsednik Srbije kao jedno od rešenja za kosovski problem predlaže dvojni suverenitet po uzoru na irski model.

"Svakim tumačenjem ovog predloga dolazi se do zaključka da ako Irska priznaje Veliku Britaniju, onda će Srbija priznati Kosovo", kazao je Mirović i dodao da je to štetan i neprihvatljiv predlog koji nije utemeljen na pravu.

On je naveo da su vlasti u Beogradu počele da popuštaju pred pritiskom Nemačke i politike koja, kako je rekao, "nije prijateljska prema Srbiji".

Poslanik Liberalno demokratske partije Nebojša Ranđelović upitao je ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića zašto Policijska uprava Niš skoro dve godine nema načelnika.

"Odgovori i tvrdnje ministra Dačića da niko ne želi da prihvati tu funkciju, da nema kadrova za to mesto i da to mora da bude neko sa strane, irititaju građane Niša i ja sam začuđen takvim odgovorima", kazao je Ranđelović.

Jedini predstavnik Albanaca u parlamentu Riza Halimi upitao je Vladu Srbije koliko je ljudi zaposleno u Koordinacionom telu za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa, kao i to kad će država početi da rešava probleme nedostatka javnog informisanja na albanskom jeziku u preševskoj dolini.

POVEZANE VESTI

Utorak 20.12.2011. 14:05
Srbija je propustila Srpsko prolece,a i leto,a i jesen.........ostalo je jedino da krene Srpska zima......... izbori pod hitno !!!!
Utorak 20.12.2011. 15:08
Pa stvarno neznam šta rade ti "političari" Srbije. Gospodo, pa uzmite podatke koji su sakupljali ti koji vas sad uništavaju, njihove popise,geodetska mijerenja, njihove marljive podatke o zločinačkim radovima, aneksija, I; II, i ovaj rat, te na osnovu toga napravite tužbe. Tad će naci dijevojka drugačije da priča ili če završiti posao kao u Libiji, poslije upozorenja Gadafija o njegovom finansiranju istih. Bolje i to nego ovakvo polagano uništavanje. Treba svijet da zna o milionskim ubistvima Srba, najviše civila, na svojim pragovima od strane "demokrata" a ne u inostranstvu i da se razbije mit o Srbima okupatorima, zavojevačima, teroristima i zločincima!
Utorak 20.12.2011. 14:27
I ovi su izgubili orentaciju u vremenu i prostoru.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online