Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
20
Subota 17.12.2011.
18:53
Beta A

Haljimi: Srbija ima tajni plan za Kosovo

Poslanik Skupštine Srbije Riza Haljimi je ocenio da su izjave zamenika premijera Srbije Ivice Dačića o granicama "provokativne" i da "proizvode više rat, nego stabilnost". Pored toga, on je izjavio da Srbija ima tajni plan Kosmet i Preševsku dolinu.

Poslanik Skupštine Srbije: Riza Haljimi
 

 

U danas objavljenom intervjuu za agenciju "Preševa jon" (Naše Preševo) Haljimi je rekao i da Srbija ima "tajni plan za Kosovo i Preševsku dolinu" za koji ne znaju ni sami srpski poslanici.

"Imamo program Vlade Srbije koji se odnosi na pitanje Kosova, koji nikada nije objavljen i dan danas je to interni i čak tajni dokument i za Parlament. Ima izgleda da je taj plan aktuelan", kazao je Haljimi bez preciziranja.

Poslanik je rekao da je pozdravio početak pregovora Kosova i Srbije u Briselu o tehničkim pitanjima, a posebno to što se sada vide prvi rezultati: sporazumi o priznanju diploma i o slobodi kretanja.

Haljimi je bio zamoljen i da prokomentariše navodne izjave kosovskih političara Azema Vlasija, Ljutfi Hazirija i drugih o tome da "treba jednom za svagda rešiti probleme u albansko-srpskim odnosima". To i se učinilo, kako se tvrdi, ako je potrebno i razmenom teritorije.

Haljimi je kazao da je čuo za takve ideje i predloge, ali da smatra da "svako treba da ostane tamo gde je".

Međutim, založio se Haljimi, "treba da radimo na principu reciproiciteta" i naveo: "mi u Preševu nemamo porodilište, dok se u Pasjanu blizu Gnjilana otvara i porodilište i zdrastvena stanica, ili bolnica. Ili naša lokalna vlast traži otvaranje Univerziteta u
Preševu, a jedan već postoji u Gračanici".

POVEZANE VESTI

Subota 17.12.2011. 19:17
"Haljimi je rekao i da Srbija ima "tajni plan za Kosovo i Preševsku dolinu" za koji ne znaju ni sami srpski poslanici. " Pa ti si poslanik, a ipak znas?! Znaci samo srpski poslanici ne znaju, a vi svi ostali znate. Pa ko ti to odaje tajne? To bi u normalnoj zemlji morao da priznas anketnoj komisiji ili sudu.
Subota 17.12.2011. 19:26
Ja se slazem st rece Haljimi "ako je potrebno i razmenom teritorije " normalizovati srpsko-albanske odnose. Onda prvo da nam vrate srpski Skadar koji su im zapadni mentori pocetkom proslog veka velikodusno "udelili" . Tek onda mozemo da pricamo da im damo malo sume i livade koja je neupotrebljiva zbog NATO bombardovanja.
Subota 17.12.2011. 19:58
On slobodno šeta Beogradom, osvaja žene, ima ljubavnice, prijatelje, pravi viceve na račun Srba... Prijatelj je Nataše Kandić, Sonje Biserko. Hvali se i da je otac jednog mladog srpskog političara, koji, istina je, i liči na gospodina Musliua. Pozivamo tužioca za ratne zločine da pročita knjigu gospodina Fahrija i da ga strpa u zatvor. Ili da ga stražarno sprovedu do Prizrena, pominjući mu i oca i majku i sve po spisku... Evo kako je izgledao 22. jun 1999. godine, prema dnevniku gospodina Musliua.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online