Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Četvrtak 15.12.2011.
12:35
Vestionline A

Kulturno nasleđe nova tema dijaloga Beograda i Prištine

Evropska unija (EU) sprema se da u dijalog Beograda i Prištine uvrsti nove teme - vazdušni prostor i kulturno nasleđe, objavio je danas prištinski list "Koha ditore".

Sledeće pitanje: Čije su crkve i manastiri na Kosmetu?

Neimenovani diplomata potvrdio je za "Kohu" da će tehnički dijalog biti nastavljen najmanje do trenutka dok Srbija ne krene na izbore. Dijalog će se završiti kada strane postignu sporazume o telekomunikacijama, energiji i regionalnom predstavljanju Kosova.


"Pitanje vazdušnog prostora može biti jedna od tema, ali nam je potrebna podrška NATO. Druga tema je kulturno nasleđe, o kojem se razgovaralo na jednom sastanku, ali ništa više", rekao je diplomata za "Kohu ditore".
 

Pročitajte još:

 

Pitanje kulturnog nasleđa na Kosovu i Metohiji pokrenuto je u više međunarodnih institucija pošto samoproglašena država Kosovo spomenike i hramove Srpske pravolsavne crkve, stare više vekova, tretira kao "kosovsko" nasleđe, a u nekim slučajevima i albanizuje.

Državna sekretarka SAD Hilari Klinton i predsednica samoproglašene države Kosovo Atifete Jahjaga potpisale su bilateralni sporazum o zaštiti kulturnog nasleđa. Klintonova je kao najlepši primerak "kosovske kulture" navela srpski manastir Gračanicu.

Četvrtak 15.12.2011. 13:06
koje crno KULTURNO nasleđe imaju balisti? šotu galicu? kapetana lešija? onog nepomenika što je lomio Krst na krovu Crkve? žutu kuću? .... O KOM KULTURNOM nasleđu se ovde "razgovara"??? p.s. sta vas briga, sta vas zanima nasa bastina, bili ste pagani kad smo to kamenje slagali, znamenje stvarali ! Zbog vere smo sve vreme trajali, opstajali i ponovo se svima suprotstavljali, ponavljali da su sve pobede protiv nas Pirove, nije bitan broj, mi smo kretali u boj i na divove jer smo imali snove i dok ima jedne Srpske prinove bice zelje i da se nase zemlje pripoje... http://www.youtube.com/watch?v=dRSYTL19dPM
Četvrtak 15.12.2011. 13:25
''Kulturno nasleđe nova tema dijaloga Beograda i Prištine'' - Ако се прича о Космету, тамо постоји искључиво српско културно наслеђе и што би то била тема за разговор са било ким?
Četvrtak 15.12.2011. 13:57
Kakav je ovo FASIZAM I SOTONIZAM . MANASTIRI, CRKVE I SVI KULTURNI SPOMENICI ,pripadaju Srpskoj pravoslavnoj crkvi, Srpskom narodu a ne Sinan -pasi , SKENDER begu Taciju ili NATO - paktu . NJima pripadaju krvne osvete,poturcavanje Srba, svilen gajtan oko Srpskih vratova, nabijanje na koceve namazane lojem, danak u krvi , odvodjenje decaka u Carigrad i pravljenje janicara,silovanja Srpkinja , rusenja i palenja CRKAVA ,MANASTIRA, GROBALJA I NAJNOVIJE VREME UBIJANJA, VADJENJE LJUDSKIH ORGANA, ODVODJENJE U BELO ROBLJE I TRGOVINA SA ZIVIM LJUDIMA za Sotonsko ispijanje krvi na velikim PIREVIMA U ZNAK PRINOSENJA ZRTVE, RASTURANJE DROGE CIGARETA I Smrtonosnog oruzja.TO JE VASE NASLEDJE osmanlije!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online