Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Sreda 14.12.2011.
22:31
Beta A

Ministarstvo odbrane: Nemamo snimke nasilja na severu Kosova

Ministarstvo odbrane ponovilo je u sredu da mu nisu dostavljeni snimci incidenata na prelazima Jarinje i Jagnjenica i objavilo dokument Kfora kojim se to potvrđuje.

Ministarstvo odbrane Srbije demantuje da ima snimke nemilih događaja sa severa Kosova
 

U saopštenju, Ministarstvo odbrane navodi da se odlučilo za objavljivanje dokumenta zbog toga što su i nakon izjave ministra odbrane Dragan Šutanovca izražavane sumnje u to da ministarstvo nema saznanja o snimcima.


"Nadamo se da će ovaj dokument biti dovoljan dokaz da nije potrebno dovoditi u sumnju nameru da se rasvetle incidenti na prelazima Jarinje i Jagnjenica", navodi se u saopštenju i dodaje da je organizaciona jedinica Kfora, koja je dostavila dokument, jedina nadležna za saradnju međunarodnih snaga i Vojske Srbije na osnovu Kumanovskog sporazuma.


U dokumentu Kfora, čija je kopija dostavljena uz saopštenje Ministarstva odbrane, navodi se da Združena komisija Glavnog štaba za implementaciju u Prištini "nema pristup" snimcima incidenata na severnom Kosovu i da, zbog toga, nije ni bila u situaciji da te snimke prosledi srpskim vlastima.


Udruženje novinara Srbije u utorak je ponovo zatražilo da se javnosti daju na uvid snimci incidenata u Jarinju i Jagnjenici, na severu Kosova, u kojima su povređeni srpski građani i pripadnici međunarodnih snaga.


UNS je podsetio da je komandant Kfora Erhard Drevs rekao da Kfor poseduje snimke nasilnih incidenata u Jarinju i Jagnjenici i da su prosleđeni Euleksu, koji blisko sarađuje sa srpskim vlastima.

POVEZANE VESTI

Sreda 14.12.2011. 22:54
Kfor nece da dostavi snimke na kome se vidi kako se goloruk narod junacki suprotstavlja do zuba naoruzanim okupatorima.. ZNAJU I ONI STA JE BLAM..
Četvrtak 15.12.2011. 05:31
Kakve veze sa ovim ima ministranstvo odbrane? Tu se prica o navodnom napadu "ekstremista" (tako su ih nazvali, za razliku od do zuba naoruznih placenika u Siriji koji nemilosrdno ubijaju vojnike, i koje zovu "pobunjeni jadni narod") na Euleks i Kfor. Da li su izdajice i poltroni otisli toliko daleko da napad na Kfor razmatraju kao napad na Srbiju, pa mora i to smesno "ministarstvo izdaje" (jedno u nizu) da se ukljuci? Zar napad na Srbiju se nije desio kada je prethodno Kfor pucao na narod? Tada su cutali. Uvlacenju u Evropu, preko zadnjica, nikad kraja.
Četvrtak 15.12.2011. 11:07
SRBIJA - Kriminalizovani režim koji vrši organizovanu pljačku države i građana, uveo Srbiju u dužničko ropstvo i bankrotstvo, uništava budućnost svojih pokoljenja, doveo do rasula državu, a naciju do ludila i samoubistva izdali su propagandni materijal, ugledavši se na svoje briselske mentore, o razvoju Srbije do 2020. godine. Kriminalizovani režim moramo da srušimo na vanrednim parlamentarnim izborima i formiramo vladu nacionalnog spasa koja će primeniti program za spas Srbije. To je jedini put za spas Srbije.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online