Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 14.12.2011.
21:17
B92 A

Priština plaćala Veselinoviću

Zvonko Veselinović je do pre nekoliko meseci bio na platnom spisku vlade samoproklamovane republike Kosovo, kao tehničar angažovan u državnom preduzeću PTK, saznaje Insajder. Veselinović inače sebe predstavlja kao borca za prava Srba na Kosovu i govori da ne priznaje institucije Kosova.

Na istom spisku je i njegov brat Žarko Veselinović. Njih dvojicu KFOR sumjiči za napad na njihove jedinice na Jarinju i u Jagnjenici.

On, supruga i brat na platnom spisku Pošte i telekomunikacija Kosova

Ekipa Insajdera već nekoliko meseci istražuje različite zloupotrebe na teritoriji Kosova. Ekipa emisije Insajder došla je do spiska imena 70 Srba koji se vode kao radnici Pošte i telekomunikacija Kosova.

Ovo preduzeće nastalo je od nekadašnjeg srpskog PTT-a i danas funkcioniše kao akcionarsko društvo u kom većinu akcija drži Vlada samoproklamovane republike Kosovo.

Na spisku su i imena Zvonka Veselinovića, njegove supruge Ljiljane Božović i Zvonkovog brata Žarka Veselinovića. Njih troje su, kako je za B92 potvrđeno u Pošti Kosova, do pre nekoliko meseci, od kosovske vlade primali mesečnu zaradu kao tehničari PTK.

"Veselinović je s bratom i suprugom bio angažovan da održava antene i kao stražar, ali u međuvremenu mi više nemamo našu opremu i nisu nam više potrebni, tako da smo raskinuli ugovor", kaže Menhan Abazi, portparol PTK.

Plaćali mu za antenu

Veselinović je kosovskoj pošti još 2007. izdao prostor u Kosovskoj Mitrovici na kojem je postavljena antena mobilne telefonije PTK. Ugovorom do kog je došao Insajder, Pošta je Veselinoviću plaćala 350 evra mesečno za jednu antenu. Pored ovog, s Veselinovićem su potpisani ugovori za još dve antene na teritoriji severa, čime je kosovskoj državnoj pošti omogućeno da signalom mobilne telefonije pokriva čitav sever Kosova.

"Kako bi mrežom pokrili čitavu teritoriju Kosova, 2007. godine PTK je potpisao nekoliko ugovora sa Zvonkom Veselinovićem za postavljanje tri antene na severu: u Zubinom Potoku, Leposaviću i u Mitrovici. Međutim u međuvremenu Veselinović je postao problematičan i počeo je da se spominje u medijima, pa smo raskinuli sve ugovore sa njim", kazao je Abazi.

Antene koje je održavao Veselinović istovremeno su bile i jedine tri funkcionalne antene neke kosovske mreže mobilne telefonije na severu, s obzirom na to da su antene konkurentskog mobilnog operatera IPKO uništene u nekoliko eksplozija tokom 2010. Ni danas se ne zna ko je odgovoran za ove napade.

U međuvremenu Euleks je protiv Veselinovića pokrenuo istragu zbog organizovanja nereda na Jarinju i Jagnjenici nakon što je glavnokomandujući Kfora Erhard Drevs izjavio da ima snimke na kojima se vidi da je Veselinović glavni organizator nasilja na barikadama.

Sam Veselinović je za list "Politika" izjavio da jedva čeka da pogleda te snimke i odgovori na navode optužnice.

“On može da ima moj snimak, negde gde sam ja u narodu, u masi. Ponavljam, jesam bio sa svojim narodom i uvek ću biti. A ovo je Drevsov pokušaj da me uplaši. Smatram da nisam kriv, nisam organizator, ja sam učesnik. Ovom ponovnom medijskom hajkom ne mogu me uplašiti i opet ću učestvovati”, kazao je Veselinović, koji objašnjava da će se pojaviti da se odbrani od svih optužbi, gde god da bude prosleđen, da li Srbiji ili Euleksu.

POVEZANE VESTI

Sreda 14.12.2011. 21:40
Као по устаљеној матрици треба криминализовати све што дише српски! Кога Сорошеви медији пљују, тај се директно препоручује држави и нацији за српског патриоту!
Sreda 14.12.2011. 22:06
Ceo dan pokusavam na B92 da ostavim komentar, uzalud...
Četvrtak 15.12.2011. 08:55
EKIPI B-92 SUGERISEM DA NE PRAVI SELEKTIVNE LISTE VEC AKO OTKRIVA ISTINU NEKA KAZE KOJE PRVI COVEK NA TOM SPISKU. TO JE BOBAN PETROVIC DIREKTOR PTK ZA SRPSKE TERITORIJE KOJI UJEDNO OBAVLJA I FUNKCIJU POSLANIKA U SKUPSTINI KOSOVA, MINISTAR LOKALNE SAMOUPRAVE I ZAMENIK PREMIJERA ZA ODNOSE SA SRBIMA. TAKO DA AKO OKRIVLJUJETE ZVONKA PREISPITAJTE I ULOGU OVOG SUPER-MENA PETROVICA ZASTO JE ZAPOSLIO ZVONKA I IZ KOJIH RAZLOGA.NARAVNO AKO SMETE.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online