Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 14.12.2011.
11:34
Vestionline A

Vlast izmišlja, uslovi za kandidaturu nisu novi

Sopstvene neuspehe političari ne mogu pravdati izmišljanjem navodnih neprihvatljivih zahteva Evrope, izjavio je danas predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović.

Čedomir Jovanović

Građanima se ne smeju, kao alibi za očigledan neuspeh politike evropskih integracija, nuditi opravdanja i zamena teza o izmišljenim novim uslovima i preprekama iz Evrope koje je vlast, pred 9. decembar, navodno patriotski odbila da prihvati, naveo je Jovanović u pisanoj izjavi.


To je, prema njegovoj oceni, "Miloševićev običaj samoopravdavanja, plašenja zemlje i skrivanje iza zabluda i falsifikata stvarnosti koji se ponovo serviraju ljudima u Srbiji".


Jovanović je istakao da nema nikakvih novih zahteva iz EU i da su uslovi za kandidaturu bili poznati odavno, a posebno ih je u Beogradu razjasnila nemačka kancelarka još u avgustu mesecu ove godine.


Prema njegovim rečima, od tada je bilo jasno da Beograd mora da obezbedi da se život na severu Kosova odvija mirno i normalno, a da se u međuvremenu postignu i efikasno realizuju svi dogovori iz briselskog dijaloga.


Umesto da se s tim racionalno suoči, kaže istinu društvu i iskreno na tome radi, vlast je zatezala konopac, fingirala evropske integracije i kockala se evropskom budućnošću zemlje, navodi Jovanović.


On je ocenio da je "sebično da se razlozi za sopstveni politički neuspeh traže izmišljanjem navodnih neprihvatljivih zahteva Evrope, i to je znak da je vlast u Beogradu posle 9. decembra počela kampanju dodatnog traumiranja društva i definitivnog napuštanja kursa evropskih integracija".


Ako je tako, onda oni koji nisu uspeli da zemlju dovedu ni do statusa kandidata, to jasno treba da saopšte građanima i pruže im priliku da se o budućoj politici Srbije, naročito prema Evropskoj uniji i Kosovu, slobodno izjasne na fer izborima, istakao je Jovanović.

Četvrtak 15.12.2011. 09:50
PRIZNAVANJE KOSOVA JE TREBALO DA BUDE SAMO SLAG NA TORTU VASE IZDAJNICKE POILITIKE. U STVARI VISTE VEOMA LOSI IGRACI JER STE LICITIRANJEM A NE PRAVIM VREDNOSTIMA HTELI DA UVEDETE SRBIJU U EU. NA ZALOST U POKERU NEMA LIMIT TAKO DA USLOVIMA NIKAD KRAJA, OTVORILI STE PANDORINU KUTIJU I SADA STE POCELI DA SE DAVITE U SOPSTVENIM GO...MA. VRATITE PARE VASIM PLACENICIMA I IZVINITE SE SRPSKOM NARODU. MISIJA VAM NIJE USPELA .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online