Subota 28. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
24
Ponedeljak 12.12.2011.
02:15
Press A

Eštonova i File: Srbija može u EU

Visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton i komesar za proširenje Štefan File poručili su za "Press" da veruju da će Srbija u februaru dobiti pozitivnu ocenu, kako bi joj Evropski savet početkom marta dodelio kandidaturu za članstvo u Evropskoj uniji.

Čestitke za predsednika Srbije: Ketrin Ešton
 

Oni napominju da su veoma ohrabreni napretkom koji je Srbija postigla tokom poslednjih godina i meseci i da za to žele da čestitaju predsedniku Borisu Tadiću, Vladi Srbije i srpskom narodu.

"Odluka Evropskog saveta je priznavanje ovog napretka. Takođe, ona je jasan znak da EU želi da pruži Srbiji dobrodošlicu u svoje redove i očekuje dalje intenziviranje saradnje sa Srbijom", dodali su evropski zvaničnici.
 

Eštonova i File ističu da su veoma zadovoljni zbog pune saradnje Srbije sa Haškim tribunalom, kao i značajnim napretkom ka ispunjavanju kriterijuma za pristupanje i svih zahteva iz procesa stabilizacije i pridruživanja.
 

Štefan File

"Posebno cenimo teške reforme izvršene na polju vladavine prava i pravosudnog sistema. To su ogromna dostignuća", ocenili su za "Press" Eštonova i File.

Oni su poručili da su podjednako ohrabreni ostvarenim napretkom u tekućem dijalogu koji se sprovodi uz posredovanje EU.
 

"Najnoviji sporazum, postignut pre samo nedelju dana, i nedavni pozitivni signali u sprovođenju ranije postignutih sporazuma ukazuju na to da se čvrsto krećemo u pravom smeru", naveli su Eštonova i File.

Upitani da li očekuju da će Srbija ispuniti uslove za kandidaturu, visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost i evropski komesar za proširenje su zaključili da će se radovati ukoliko vide progres Srbije na putu ka EU u bliskoj budućnosti, piše "Press".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 12.12.2011. 02:25
Aha,more mrsh bre !
Ponedeljak 12.12.2011. 07:09
I dok se razmeće milijardama evra koje namerava da, kako je rekao, u narednih 17 godina uloži u gradnju mostova i putne mreže, podanicima jasno stavlja do znanja da najmanje toliko namerava još da - vlada Srbijom! Ko je Tadićev Albert Šper? Poznato je da su srpska građevinska preduzeća, a samo u Beogradu ih je bilo više od dvadeset, širom sveta gradila najveće brane, najduže autostrade i mostove, danas na prosjačkom štapu. Zato nam Kinezi nude da izgrade most, ali da ga podignu njihovi radnici!
Ponedeljak 12.12.2011. 07:12
Statistički, mi smo izašli iz ekonomske krize, ali u naredne tri godine nećemo bolje živeti - obavestio nas je ovih dana gospodin vidoviti Mirko Cvetković, statista u ulozi predsednika srpske vlade! Ovo reče i ostade živ. Tadićevi seizi, kao da se utrkuju ko će od njih reći veću glupost, koja prija uhu njihovog Gospodara. Srbija nema investicija, i tone u živo blato.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online