Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 10.12.2011.
16:57
Mondo A

Rusi traže da im Katarina Rebrača vrati novac

Šef kabineta kompanije “Jugorosgas" Sergej Anikejev rekao je na suđenju bivšoj manekenki Katarini Rebrači da ta kompanija zahteva da joj se vrati novac koji su dali za kupovinu mamografa.

 

Sergej Anikejev izjavio je na suđenju zbog protivpravnog prisvajanja 37 miliona dinara iz humanitarnog fonda, da je “Jugorosgas" dobio mejl od fonda sa zahtevom za pomoć.

"Na sednici Upravnog odbora doneli smo odluku da se milion dinara uplati na račun Fonda “Katarina Rebrača" za kupovinu mamografa. Ukoliko tim parama nije kupljen mamograf, zahtevamo da se novac vrati kompaniji", poručio je Anikajev, a prenose beogradski mediji.

Na to je reagovala Rebrača izjavivši da je fond morao da plati dva i po procenta poreza na tu donaciju.

Osim Anikejeva svedočila je predstavnica "Infostana" Emilija Štula. Ona je svoj iskaz dala u vezi sa uplatnicama za Dobrotvorni fond “Katarina Rebrača", koje su slate zajedno sa uplatnicama za komunalije.

"Građani su sami odlučivali da li će uz plaćanje komunalija uplatiti i dobrotvorni prilog za lečenje kancera. Grad je dao saglasnost za takav vid naplate", rekla je Štula, ali nije mogla da se izjasni koliko je iznosila uplata na taj način, pa joj je sudija Jasmina Vasović ostavila rok od osam dana da sudu dostavi taj podatak.

Knjigovođa fonda Laslo Pap svedočio je da u fondu nije bilo nikakvih nezakonitih radnji. On je, međutim, rekao da su određene količine novca povremeno podizane bez računa, ne precizirajući ko je to činio.

Za krivično delo zloupotrebe službenog položaja, za koje je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora, pored Rebrače, sudi se njenoj majci Sandrini Bogunović, Slađani Mironiji i Mirjani Hristić.

One se terete da su, od marta 2006. do aprila 2010, protivpravno prisvojile 37 miliona dinara, koje su na račune Dobrotvornog fonda "Katarina Rebrača" uplatili donatori radi edukacije i informisanja žena o prevenciji raka dojke, uglavnom, preko uplatnica "Infostana".

Subota 10.12.2011. 18:45
Kada bi se svima sudilo u Srbiji sto su pokrali i sto jos uvek kradu, gde bi nam bio kraj? Inace, sasvim je logicno da vrati to sto je ukrala. Ali, ovo je Srbija.
Subota 10.12.2011. 18:03
Kako je moguce podizati novac sa racuna bez potvrde i duznim podacima na njima. Knjigovodjstvo ovo mora da zna bez ALI!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online