Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 07.12.2011.
19:09
Beta A

Srbi dežuraju na četiri barikade

Na severu Kosova građani i danas dežuraju na barikadi na glavnom mostu na Ibru, a okupljeni su i u mestu Rudare, Zupče i u Jagnjenici, ali su putevi prohodni.

Dežurstva na snazi, ali putevi prohodni: Srbi na barikadama
 

U Jagnjenici na putu nema barikada i on je prohodan za saobraćaj, a građani su 50-ak metara od kontrolnog punkta Kfora. U Rudaru saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom a građani se smenjuju u šatoru koji je na drugoj traci postavljen.


U Zupču su balvani na jednoj kolovoznoj traci puta koji vodi od južne Kosovske Mitrovice ka Zubinom Potoku, a druga traka je prohodna. U opštini Leposavić nema nijedna potpuna barikada osim one u međuzoni - između Jarinja i Rudnice.


Na samom ulazu u Leposavić iz pravca Kosovske Mitrovice saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom, građani osmatraju situaciju, jer im je cilj da se tim putem ne kreću pripadnici kosovske carine i pogranične policije.


U Zvečanu postoji samo jedna potpuna barikada i to na Dudinom kršu koja je betonirana i armirana. Ta barikada je šira od 20 metara i viša od tri metra i zbog nje je nemoguće preći iz južnog dela Mitrovce ka Zvečanu.


U mestu Rudare saobraćaj se odvija samo jednom kolovoznom trakom i tu građani dežuraju a na sredini puta je metalni krst. U Kosovskoj Mitrovici ostale su barikade na glavnom mostu na Ibru u blizini istočnog mosta u bošnjačkoj mahali. Na barikadi na glavnom mostu građani se u šatoru smenjuju i dežuraju.


U opštni Zubin Potok ostala je i barikada u mestu Banje ispred prelaza Brnjak. I dalje se prema centralnoj Srbiji ide alternativnim putnim pravcima.


Kfor je od ponedeljka na severu postavio dva punkta, jedan u Jagnjenici a drugi u Jarinju, sa koji kontrolišu dokumenta i vozila. Prema srpskim izvorima, bilo je 18 barikada jer su Srbi na svaku porušenu izgradili dve nove. Portparol Kfora Uve Novicki rekao je da je do ponedeljka na severu Kosova postojalo između 12 i 15 barikada.

POVEZANE VESTI

Sreda 07.12.2011. 20:37
KAD VIDIM SVOJ NAROD DA SE OVAKO MUCI MNOGO MI JE LOSE ali kako ja sam da pomognem AJDE BRE NESTO DA URADIMO ne mogu i ne mozemo samo da sedimo
Sreda 07.12.2011. 19:25
Imaju pravo da kontrolišu. Ko bi verovao okupatorima?
Sreda 07.12.2011. 23:31
opet lazete breee!!! Barikade stojeeeeee narodeeee!!!neveruj te im hoce da nas obmanu Flekavi i dalje pravi pizdarije i nece da se smiri dok nestanemo ne veruj te im !!! KOSOVO JE SRBIJA FLEKAVI !!! A koji deo Srbije je sledeci da se odcepi Sandzak ili Vojvodina ??kao uslov ?? treba narode da se srusi ta svast sto pre ili ce nas nestati
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online