Nedelja 29. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 07.12.2011.
17:27
Beta A

Stefanović: Sa Briselom razgovaramo neprekidno

Razgovori predstavnika Beograda i Brisela o regionalnom predstavljanju Prištine vode se neprekidno, izjavio je šef pregovaračkog tima Vlade Srbije u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović.

Sve što ne piše Republika Kosovo i ima referencu na Rezoluciju 1244 je prihvatljivo: Borislav Stefanović
 

"Konsultacije sa Briselom su neprekidne, konstantno razgovaramo i danas i nastavićemo i sutra i svaki dan do petka i posle toga", kazao je Stefanović za agenciju Beta.


Stefanović je dodao da su konsultacije sa posrednikom Evropske unije u dijalogu Beograda i Prištine Robertom Kuperom neprekidne bez obzira što one možda danas neće biti obavljene preko video linka.


Stefanović je juče naveo da je Kuperu saopšteno da je za Srbiju prihvatljivo učešće Prištine na regionalnim skupovima ako se pri tome vodi računa o poštovanju Rezolucije UN 1244.


"Sve što ne piše Republika Kosovo i ima referencu na Rezoluciju 1244 je prihvatljivo", rekao je Stefanović o razgovru koji je juče vodio s posrednikom Evropske unije putem video-linka.


Stefanović je podsetio da je Priština "već sada član u preko 95 odsto regionalnih organizacija", kao i da je sa Kuperom razgovarao o mogućnosti učlanjenja Prištine u nove regionalne organizacije.


Krajem prošle nedelje, pregovarački timovi Beograda i Prištine postigli su Sporazum o zajedničkom upravljanju prelazima.

POVEZANE VESTI

Sreda 07.12.2011. 17:50
Brisel vodi razgovor sa Srbijom kroz dijalog u formi monologa. Apsolutno niko sa nase strane nema nikakve sanse da promeni bilo koju odluku koju su unapred za Srbiju odande doneli, niti ista slicno. I to odlicno znaju. Uloga nasih pregovaraca, drzave itd je samo da na sto bezbolniji nacin mnjenje u Srbiji obavesti o neprijatnoj istini. Da malo kupuju vreme, razvodnjavaju itd.
Sreda 07.12.2011. 17:51
Alo bre! Na cemu si ti covece? Prestani da vredjas ovaj narod, iako ne zasluzuje bolje. Kakvi kog djavola "pregovori" prestani da lazes i lepo kazi da prihvatas sve po naredjenju sto siptari zatraze. Sve sto siptari jave je tacno i tako se sprovodi, a vi pricate uvek neke price. Nemate razloga da se bojite Srba, Srbi su samo jedna bezoblicna masa bez samopostovanja i dozvoljavaju sve cak da ih ti i ostala bagra od politicara predstavlja i u njihovo ime zavija u crno.
Sreda 07.12.2011. 17:31
Ma narazgovarao se ti meni dabogda, ljubi te majka!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online