Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 06.12.2011.
23:14
Beta A

Građani blokirali put u Banji Koviljači

Građani Banje Koviljače blokirali su večeras na jedan sat magistralni put Loznica - Mali Zvornik, tražeći hitno izmeštanje svih imigranata iz svog mesta.

Blokada puta u centru mesta trajala je od 20.30 do 21.30, a neposredan povod večerašnjeg protesta bio je, kako se tvrdi, fizički napad jednog stranog državljanina na sedmogodišnju devojčicu. Majka tog deteta, Dijana Jovanović, u izjavi novinarima tvrdi da je devojčicu danas udario jedan ilegalni imigrant dok se vraćala kući od drugova iz komšiluka.

Jedan od azilanata je napao devojčicu
 

"Bili smo u ulici Vuka Karadžića kod moje majke, a dete se igralo kod drugara u komšiluku. Kada je krenula kući, susreo ju je jedan stranac crne puti i ponudio je koka kolom. Kada ga je odbila, on ju je udario pesnicom u čelo iznad leve obrve. Došla je kući sva usplahirena, nakon čega smo je odveli na pregled u loznički Dom
zdravlja", rekla je Jovanović.

Nastavak protesta u školi

Na završetku protesta Goran Lukić, član Saveta roditelja Osnovne škole "Vera Blagojević" pozvao je roditelje da sutra u 12.00 dođu sa svojom decom u školu, kako bi i na ovaj način izrazili protest zbog sporog rešavanja problema nekontrolisanog priliva imigranata u Banju Koviljaču.

Roditelji su slučaj prijavili policiji i majka je dala službenu izjavu o događaju. Tokom protesta građani su uzvikivali parole "Dosta", "Neću da čuvam dete u 21. veku", "Štitite našu decu".

Početkom novembra roditelji u Banji Koviljači nisu puštali decu u školu tvrdeći da im je ugrožena bezbednost zbog sve većeg broja imigranata. Bojkot je završen nakon sedam dana kada je Vlada Srbije osnovala komisiju za rešenje problema velikog broja imigranata u Banji Koviljači.

Prema podacima lokalne policije, početkom novembra, van Centra za azil u Banji Koviljači koji ima 80 mesta, boravilo je više od 2.500 stranaca iz Afrike i Azije.

POVEZANE VESTI

Utorak 06.12.2011. 23:22
Najbolji lek protiv zutocrvenih bandita su BARIKADE ! Шта се стварно дешава са барикадама? Барикаде НИСУ уклоњене, а ослобођен је главни алтернативни пут изнад Јариња. Без обзира на спиновање медија, на основу којег би се могло закључити да су барикаде на северу Косова и Метохије уклоњене због притиска режима у Београду, ситуација на терену је далеко од тога. Према нашим изворима са лица места (повереништва Двери на Косову и Метохији), на Јагњеници је, како смо већ известили, успостављен контролни пункт који заједно одржавају српски полицајци из Зубиног Потока и КФОР, а на Јарињу су се споразумно повукли и Срби и КФОР, да би главни алтернативни правац,
Sreda 07.12.2011. 04:45
Trebali ste ranije.Sad nam unistavaju i turizam,inace sve su nam rasturili. Tesko da ce te nesto uciniti, jer onaj demokrata TADIC nista nezna, a poTACIO se,postao osmanlija-Evropejac.
Sreda 07.12.2011. 01:42
Da nisi malo promasijo temu!? U ovom izvestaju se radi o azilantu u banji koviljaci koji je optuzen da je navodno fizicki napao malo dete da bi ova xenofobicna bagra imala razlog da ga lincuje. Ma da ima tu doduse i puno slicnosti sa dogadjajima na KiM.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online