Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Utorak 06.12.2011.
00:11
Vestionline A

Tahiri: Srbija sporazumom priznala Kosovo

Šefica prištinskog pregovaračkog tima Edita Tahiri izjavila je da je sporazumum o integrisanom upravljanju jasno precizirano da će Euleks imati ulogu posmatrača i ponovila da je Srbija njegovim prihvatanjem priznala kosovsku državnost.

Edita Tahiri: Državni simboli na granici

"Ovim sporazumom Srbija je priznala granicu sa Kosovom. U tački šest ovog sporazuma jasno se kaže da će se na graničnim prelazima sa Srbijom sprovoditi zakoni i jedne i druge strane, da će na srpskoj strani važiti srpski, a na kosovskoj, kosovski zakoni", rekla je Tahiri.
 

Ona je novinarima u Vladi Kosova rekla da će Euleks biti neka vrsta garanta za potpuno sprovođenje sporazuma, javlja KIM radio.

"Euleks će delovati u skladu sa svojim mandatom na Kosovu, a to je jedino podrška sprovođenju vladavine zakona", rekla je ona.

Tahiri je istakla da je sporazum u skladu sa zakonima i Ustavom Kosova i njegovom nacionalnom strategijom.

Ona je navela da je kosovska delegacija u pregovorima dokazala da brani interese svojih građana, da radi u skladu sa Ustavom Kosova i da je opredeljena za evropske vrednosti, a da je Srbija pokazala da nije zainteresovana za napredak na putu ka EU.

Govoreći na barikadama na severu Kosova, Tahiri je istakla da je njihov cilj bio da se ne dozvoli policajcima i carinicima Republike Kosovo da odu na sever.

"Sada je Srbija zvanično prihvatila njihovo prisustvo i shodno tome i barikade će biti uklonjene. Ako se one ne uklone, teret će biti na Srbiji i Srbima", ukazala je ona.

Tahirijeva je najavila postavljanje zastave i drugih državnih simbola Kosova nedaleko od zajedničkog carinskog punkta u neutralnoj zoni.

"Sve držane simbole postavićemo na jedan centimetar od zajedničkog objekta. Ta neutralna zona je zajednička zona i na njoj ni sada nema obeležja Kosova. Znači, državni simboli će biti tamo gde su prisutni i sada", naglasila je Tahiri.

POVEZANE VESTI

Utorak 06.12.2011. 01:16
Ima li ovde kakav zoolog,pa da nam strucno objasni kakav je ovo oblik zivota? Izgleda kao viseceliski organizam, ali nisam bas strucan na tom polju.
Utorak 06.12.2011. 01:47
Srbija NIJE sporazumom priznala nezavisnost,nego Tadic i par ljudi oko njega,protivzakonito. Sve dok narod ne ponisti sporazum,a izdajnike smesti na robiju, babetina moze da prica ono sto joj se snilo.pusti snovi.
Utorak 06.12.2011. 01:42
Dali ste primetili kako gospodja-hanuma TAHIRI,LEPO,europejski, globalisticki izgleda!? KAKO to i od kuda to? U Brozovom rezimu njihovi begovi i age,zatvarali su ih u posebne odaje-hareme,i tamo je camotinja bila zagarantovana. VELIKA METAMORFOZA, a sa ciljem da osmanlije .....? KAKO LI ONI podnose [muski] da se vidi celo lice? A da,Broz im je bio kum.Od njega je krenula globalizacija-internacionalizacija.Koliko je duga rec? Materijalizam je kuga, tekuceg,nadolazeceg 21-og veka! Nisam Tarabic!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online