Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 03.12.2011.
11:28
Alo A

Čiplić: Novac sam trošio k'o i ostali ministri

"Skoro dve godine sam inistirao da se Vlada Srbije pozabavi onim što je radio Svetozar Čiplić, ali to nikoga nije zanimalo", rekao je bivši državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Marko Karadžić, čiju smenu je Čiplić svojevremeno tražio. Čiplić je juče na optužbe reagovao saopštenjem u kojem ističe da je novac trošio po pravilima koja važe za sve članove Vlade.

Ministar koji je često gubio državne stvari: Svetozar Čiplić

"Mnogo toga sam znao, ali konkretno u ove stvari zaista nisam imao uvid. I stvarno me je sve ovo zateklo, ali je istovremeno i potvrda onoga na šta sam ukazivao nadležnima u Nemanjinoj 11. Ono što sam znao ja sam rekao, ali i slao pisma. Oni nisu reagovali, tako da sada, kada se sve ovo pojavilo, očekujem da se nadležni najzad pozabave slučajem Ćiplić", rekao je Karadžić, vidno zaprepašćen spiskom Čiplićevih dugova i zloupotreba, koji su se pojavili u medijima.


Podsetimo, Vlada Srbije već mesecima traži od nekadašnjeg ministra za ljudska i manjinska prava da vrati skoro dva miliona dinara, 2.500 švajcarskih franaka, laptop, torbe i dva mobilna telefona "nokija". Uz to, Čiplić još uvek nije vratio ni diplomatski pasoš.

Posle iznošenja podatka da je sa službene kartice za dve godine skinuo skoro 20.000 evra, između ostalog i u prodavnicama gardrobe, nameštaja i knjižarama, juče se saopštenjem obratio i bivši ministar Čiplić. On tvrdi da se radi o "zloupotrebi činjenica i poslovne dokumentacije" nastale u toku njegovog mandata.

"Dva miliona dinara, to jest 20.000 evra, potrošeno je putem kartice za dve i po godine mandata. Pri tome, kartica je korišćena za plaćanje računa za smeštaj i hranu prilikom službenih putovanja u inostranstvo, nekoliko puta i za plaćanje računa za službene ručkove, a sve shodno pravilima korišćenja kartice, koja važe za sve članove vlade - korisnike kartice. Za deo troškova koji se odnosi na privatne račune izvršen je povraćaj sredstava u budžet", tvrdi bivši ministar.


"Dve hiljade i petsto švajcarskih franaka su troškovi mog četvorodnevnog službenog boravka u Švajcarskoj 2008 godine. S obzirom na to da sam na putovanju izgubio karticu, ti troškovi su plaćeni novcem koji je dobijen od ambasadora u skladu sa pravilima i po proceduri koja se primenjuje u takvim situacijama. Gubitak torbe sa ovim i drugim dokumentima je prijavljen nadležnim organima. Dva laptopa sa torbama i fotoaparat su samo jedan deo opreme koja je korišćena za potrebe sprovođenja izbora za nacionalne savete 2010. godine. S obzirom na to da je od strane lica kojima su data na korišćenje prijavljen njihov gubitak, odnosno teško oštećenje, isti su otpisani po uobičajenoj proceduri po kojoj se vrši otpis i drugih stvari, opreme i uređaja ministarstva koji su izgubljeni, oštećeni, odnosno neupotrebljivi. Što se tiče diplomatskog pasoša, sasvim je jasno da je njegovo važenje vezano za početak i prestanak funkcije", dodao je Čiplić u svom saopštenju.

Subota 03.12.2011. 11:33
lepo covek kaze:kradem kao i ostali!
Subota 03.12.2011. 11:32
A sto lazete trebalo bi vam bukvalno skratiti Jezik kao u srednjem Veku!!Nije ni cudo da nas Svet zajebava kad takvi Lesinari vladaju!!Mars Djubre!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online