Sreda 22. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Subota 03.12.2011.
04:42
Blic A

Predsednik opštine Zubin Potok predlaže referendum

Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić predložio je da se na referendumu narodu postavi pitanje da li su za institucije nezavisnog Kosova.

Srbi ne mogu biti krivi zato što se bore da ostanu u državi Srbiji: Slaviša Ristić
 

"Neka narod plebiscitarno kaže da li je za i ne, i da dobijemo konačan odgovor. Mi smatramo da treba da poštujemo Republiku Srbiju i njene zakone, ali očekujem od svih, naročito države Srbije da poštuje naše pravo i zašto se borimo", istakao je Ristić.


On je rekao da Srbi na Kosovu nemaju ništa protiv interesa svoje države i ulaska Srbije u Evropsku uniju (EU), ali "ako bi to trebalo da bude cena našeg nestanka sa ovih prostora, to ne možemo da prihvatimo".


"Nažalost za sve su krivi Srbi na severu Kosova, kako se to predstavlja, Srbi ne mogu biti krivi zato što se bore da ostanu u državi Srbiji", izjavio je Ristić novinarima u Zubinom Potoku, posle razgovora sa predstavnicima Kfora.

"Niko na Kosovu i Metohiji među Srbima nema niošta protiv napretka svoje države i njenog ulaska u EU, ali ako cena toga treba da bude naš nestank sa ovih prostora, ako moramo da izgubimo svoju zemlju, porodice i kuće, zbog ulaska u EU, to ne možemo da prihvatimo", dodao je on.

Ali, kako je istakao, to ne bismo predlagali Srbima u bilo kojem drugom delu Srbije, jer ne bismmo voleli da Srbija uđe u EU, ako treba da propadne Šumadija ili bilo koji deo Srbije.


"Srpski narod na Severu, nema ništa protiv toga da Kfor ispunjava svoj mandat i da se slobodno kreće po severu. Oni su ovde da bi sprečili kosovske institucije da dođu na sever Kosova i da spreče Euleks, koji pomaže kosovskim vlastima da uspostavi svoju vlast. Pokušaćemo da nađemo rešenje da Kfor ponovo vrši svoj mandat i da se slobodno kreće, ali nije posao Kfora da vodi politiku", rekao je Ristić.


"Silom nam se nudi samo jedna stvar- nezavisno Kosovo i njegove institucije, kao jedino rešenje, a ovaj narod je protestima i barikadama krenuo u borbu protiv toga", posdsetio je on.

POVEZANE VESTI

Subota 03.12.2011. 06:55
То је права ствар. Урадите то одмах. Наиме, суштински то Србима на Космету неће много помоћи, али тиме ћете им избити један значајан разлог за изговор да су Срби насилници и делују изван некаквих институција. Референдум је најзначајнији изум те њихове демократије, па обезбедите и то. У коначном исходу, ако друге не буде било (пошто досманлијска власт ради против јединствености Србије, Космета и интереса Срба на Космету) мораћете прогласити независни Северни Космет. То је све жалосно, али кад нема другог избора, бира се могућност опстанка.
Subota 03.12.2011. 13:01
Amerika je dozvolila ISTOCNOM TIMORU da idu na Referendum! Rezultat glasanja je bio 86 % za samostalnost ISTOCNOG TIMORA! Srbi KOSOVA I METOHIJE MOGU ICI NA SVOJU SAMOSTALNOST! Postoje jos manje drzave pa su samostalne! POSTO TADIC I VLADA NE POMAZU onda SLOGA SRBINA SPASAVA!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online