Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Petak 02.12.2011.
18:51
Srna A

KPS privela oko 20 Srba zbog starih tablica

Kosovska policija je u Peći i okolini od jutros privela i kaznila dvadesetak Srba, vlasnika automobila sa starim registarskim oznakama tog grada, dok u Ministarstvu unutrašnjih poslova Vlade u prištini tvrde da još nije stupila na snagu uredba o zabrani kretanja automobilima sa starim registracijama, javlja dopisnik Srne.

Privođenje pre stupanja Uredbe na snagu?

Zbog nepoštovanja ove uredbe vlade u Prištini, čiji je početak primene ranije najavljen za 1. januar 2012. godine, privedeno je i desetak raseljenih lica sa privremenim boravkom u Crnoj Gori.


Iz Kosovske policijske službe (KPS) navode da je stupila na snagu uredba o reciprocitetnim merama i sa Crnom Gorom i sa Srbijom.


Predsednik Crnogorske narodne partije Kosova Lazar Radulović izjavio je da je od jutros u više navrata pokušavao da dobije uredbu, čija je primena počela jutros, a da mu je resorni ministar Bajram Redžepi rekao da ta uredba još nije stupila na snagu.


"Nažalost, situacija na terenu je drugačija. Ljudi se privode i kažnjavaju iako, kako tvrde zvaničnici kosovskog MUP-a, uredba još nije stupila na snagu", dodao je Radulović.


Vlasnici automobila plaćaju kazne od 35 do 100 evra u zavisnosti od kubikaže automobila.


Briselskim sporazumom od 2. jula ove godine predviđeno je da se do kraja godine "ugase" registarske oznake koje izdaje MUP Srbije sa nazivima gradova na Kosmetu, ali je prema tvrdnjama šefa beogradskog pregovaračkog tima Borislava Stefanovića sporazum jednostrano primenjen, pošto MUP Srbije još nije izdao naredbu ili uputstvo o uslovima kretanja po centralnoj Srbiji vozilima sa registracijama koje izdaje Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade u Prištini.

POVEZANE VESTI

Petak 02.12.2011. 19:16
колико је само страшно читати овакве ствари... и помислити да се неко овоме чак и радује... читаш да су на твојој територији неки шошони донели неку усрану "уредбу" да твоје више НИЈЕ твоје... и да је кажњиво чак и да помислиш да је тако... а остатак некад истог народа? покуповао све зимске аранжмане и чека прославу нове године.... и полако се заборавља некотамо Косово Поље.... и Метохијска котлина.....
Petak 02.12.2011. 19:02
Ajde sad smrdo Stefanovicu,sta je tvoj odgovor,hoces li uputiti protestnu notu tvom kolegi i bratu Redzepicu?
Petak 02.12.2011. 19:37
ZATO MI NA SEVERU NE PRIZNAJEMO NI TAČIJA NI BORKA. Nek dođe Tači da mi uzme tablice, ili pošalje Borka
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online