Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 02.12.2011.
15:55
Vestionline A

Jeremić: Proširenje EU u drugom planu

Ministar spoljnih poslova Srbije Vuk Jeremić izjavio je danas u Atini, posle sastanka sa novim šefom grčke diplomatije Stavrosom Dimasom, da proširenje Evropske unije (EU) nije prioritet evropskih lidera, dok je njegov domaćin istakao da Grčka podržava nastojanja Srbije da se priključi EU, kao i dijalog Beograda i Prištine.

Naglasivši da Beograd ostaje posvećen miru i stabilnosti na Balkanu, Jeremić je izrazio nadu da će sve članice EU pokazati spremnost da se na Balkanu nastavi evropski proces.

Nada se nastavku evropskog procesa u regionu: Vuk Jeremić

Jeremić je izjavio da mu je velika čast što je prvi ministar spoljnih polova u poseti Dimasu i ocenio da ta činjenica odražava kvalitet odnosa Beograda i Atine.
Nema razlike u stavovima Srbije i Grčke vezanim za region, Evropu i međusobne odnose, istakao je Jeremić.

Bili smo zajedno u teškim trenucima, tako je i danas, ocenio je Jeremić i podsetio da "ovo nije prva kriza koja je pogodila Balkan, a verovatno nije ni poslednja".

On je izrazio zahvalnost Grčkoj na podršci koju pruža naporima Srbije u evropskim integracijama.

Dimas je izjavio da Grčka podržava nastojanja Srbije da se priključi EU, kao i dijalog Beograda i Prištine.

POVEZANE VESTI

Petak 02.12.2011. 16:14
Ma kakvo prosirenje, ne znaju sta ce sa sobom pritisnuti situacijom. Kriza je u tolikim razmerama da je buducnost evra neizvesna, broj zemalja koji ce koristiti evro, Englezi razmisljaju o izlasku iz EU, Italija, Spanija, Portugal, Francuska... na korak od bankrota, a vi mislite da im treba jos jedna siromasna i prezaduzena zemlja? Ja znam da vlast laze radi sopstvenih interesa, ostanka, i pljacke. Ali Srbi treba da shvate da u EU nece im niko pokloniti evrice koji ce oni moci da troskare. Treba izbrisati tu uvrezenu sliku stvorenu od nasih gasterbajtera i krimosa da preko pada lova s neba. Uostalom zamolio bih ljude koji su preko da prenesu realnost da se svi uvere.
Petak 02.12.2011. 20:08
Evo sta smo uradili. Sa pregovorima smo obmanuli i glavne saveznike. Sada i grci indirektno podrzavaju napore Srbije da prizna Kosovo republiku u pregovorima sa Pristinom.. Nasa politika je zbunila sve nase prijatelje i dozivela debakl. To je cena ocuvanja vlasti zarad uskih stranackih interesa. 10% srba u Evropu a 90% u bunar.Sta da rade ljudi nemaju drugu alternativu.
Petak 02.12.2011. 17:34
Prosirenje vena, mozda.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online