Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 02.12.2011.
05:29
Beta A

Kosovo: Euleks će 2012. godine istražiti 36 lokacija

Euleks će zajedno sa beogradskim i prištinskim timom za nestale, iduće godine istražiti 36 mesta na kojima bi se, kako se pretpostavlja, mogli naći posmrtni ostaci nestalih tokom sukoba na Kosovu i Metohiji.

Nastavlja se traženje za nestalima za vreme i posle sukoba na Kosovu
 

"Euleksovi forenzički eksperti iz Odeljenja za sudsku medicinu ispitaće tokom iduće godine više od 30 potencijalnih lokacija kao deo njihovog stalnog traženja za nestalima za vreme i posle sukoba na Kosovu", navodi se u saopštenju Euleksa.


Odeljenje planira da ispita lokacije i sprovede ekshumacije u regionu Đakovice, Peći, Kline, Prizrena, Mitrovice, Srbice i Podujeva.


Predstavnik prištinske delegacije Pajazit Nuši najavio je prošle nedelje u Beogradu, posle sastanka radnih grupa Beograda i Prištine za nestale, da će 2012. godine biti istraženo 36 lokacija na Kosovu na kojima se sumnja da postoje grobnice.


"Euleksovi sudsko-medicinski eksperti nastaviće intenzivni rad na proceni lokaliteta, ekshumacijama, obdukcijama i identifikovanjem, izjavio je ko-rukovodilac Euleksovog Odeljenja za sudsku medicinu Alan Robinson.


Odeljenje za sudsku medicinu će nastaviti da održava veze sa relevantnim organima vlasti kad je u pitanje otkrivanje mogućih lokaliteta izvan Kosova. Euelks očekuje da će naredne godine biti završeno ispitivanje neidentifikovanih ostataka u Odeljenju sudske medicine.


"Radi projekta revizije tog slucaja bila je potrebna istraga koja je trajala duže od dve godine, koja je za rezultat imala više od 30 novih identifikacija. Tokom sledeće godine biće ispitano još 85 slučajeva", navodi Euleks.


Euleks će nastaviti da podržava modernizaciju sudske medicine na Kosovu, kroz blisku saradnju sa lokalnim stručnjacima sudske medicine i drugim specijalistima. Robinson je naveo da je u toj oblasti ostvaren značajan napredak.


Predsedavajuća radne grupe za nestale Lina Milner izjavila je prošle nedelje u Beogradu da na Kosovu i Metohiji postoji još 1.799 nestalih, i da je proces rasvetljavanja njihovih sudbina suviše spor. Na sastanku je ocenjeno da će pronalasku nestalih doprineće nepristrasna istraga navoda iz izveštaja Dika Martija.

POVEZANE VESTI

Petak 02.12.2011. 10:10
Тражите ваше другаре шиптаре. Нећете их наћи, па тражите до миле воље.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online