Petak 28. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Sreda 30.11.2011.
02:12
Vestionline A

"Mnogi o Kosmetu ćute, ali ne i Tadić"

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas pridružio se stavu predsednika Srbije Borisa Tadića o potrebi uklanjanja barikada. Kaže vreme je za razum i pregovore.

Dragan Đilas: O Kosovu se ne priča zbog političkih poena
 

"Na stotine političara u ovoj zemlji radi i prima platu baš kao i Boris Tadić, ali oni danas, za razliku od njega, biraju da o Kosovu ćute ", ukazao je Đilas.
 

On je rekao da danas, kada kriza na Kosovu dostiže vrhunac, mnogi koji su sa Borisom Tadićem na vlasti i mnogi koji se nadaju da će doći na vlast posle njega - ćute, dodajući i da mnogi koji navodno o Kosovu govore, manje kažu i od onih koji ćute

.

"Ćute zato što lakog rešenja za Kosovo nema, ćute zato što se na pitanju Kosova gube glasovi i zato što se nadaju da će im možda neka nova srpska žrtva na Kosovu doneti vlast", ocenio je Đilas.

Zbog svega toga, on podržava Borisa Tadića, ne samo kao gradonačelnik Beograda i potpredsednik DS, već i kao građanin ove zemlje zabrinut za njenu budućnost. Prema njegovim rečima, Srbija danas nema ni snage ni prava da još jednom okrene glavu od realnosti i ponovo žrtvuje neke nove Srbe ispred njihovih kuća samo da bi sebi obezbedila pravo da se nazove nebeskom.

"Barikade su ispunile svoj cilj i složiću se, možda i najjasnije do sada iskazale stav Srba prema ponudi da žive na nezavisnom Kosovu, ali ta je poruka poslata i sada je vreme za razum i za pregovore", naglasio je Đilas.
 

"Previše puta do sada Srbija je platila najskuplju cenu odbijajući da pregovara. Previše je predsednika, premijera i političara napravilo karijeru u Srbiji žrtvujući ljude, odbijajući da se ponašaju odgovorno i u skladu sa vremenom u kojem živimo. I sve to samo zato što su verovali da tako sebi kupuju mesto u istoriji medju braniteljima srpstva", kazao je Đilas.

POVEZANE VESTI

Sreda 30.11.2011. 02:39
Da pregovaramo "DA" ali ne da ispunjavamo zelje medjunarodnoj zajednici i Pristini. Niko nije protiv pregovora , ti pregovori mogu da budu onda i tada kada Pristina ne zastupa samoproglasenu drzavu. U protivnom ovi pregovori nemaju smisla i u ovom slucaju su to pregovori pod okupacijom gde ce srbija izgubiti a srpski narod sa Kosova nestati. Ove pregovore koje sada vodite je stvaranje maksimalnih uslova po Ahtisariju za srbe koji ce ziveti u tudjoj drzavi a koju oni ne priznaju. Vi cete se povuci u Beograd a nijh cete ostaviti na milost i nemilost. Nije fer i posteno da ih ovako zavlacite. Ostavite ih da se sami izbore sa svojom sudbinom bice im lakse.
Sreda 30.11.2011. 05:31
Gospodine Djilas, to i Vi i Tadic ne bi da zrtvujete Srbe da postanu "nebeski", ali ih rado saljete Taciju na giljotinu zarad EU i kandidarture...Ako pitate zrtvovane Srbe sa Kosmeta, radije ce se zrtvovati za "nebeske" ideale, nego za ispunjavanje najvisih europejskih "demokratskih" i poslovnih standarda rasprodaje Srba u dijelovima, koje su vec jako dobro osjetili na svojoj kozi...
Sreda 30.11.2011. 06:38
EVO KAKO SE BRANE IZDAJICE ! Klasucan model demagoske manipulacije masama. AL KAPONAC, brani AL KAPONCA, veceg po cinu od sebe, IZ ISTE politicke kuhinje! Nisam rekao ko je veci izdajica!?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online