Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 28.11.2011.
15:38
Kurir A

Pretio Tačiju hapšenjem, pa ubijen na Brnjaku

Pripadnik specijalne jedinice ROSU na Kosovu i Metohiji, Enver Zumberi, koji je ubijen kod mesta Zupče u pokušaju ROSU da zauzme administrativne prelaze, javno je govorio da će uhapsiti Hašima Tačija čim postane prvi čovek kosovske policije.

Pripadnici jedinice ROSU nose kovčeg i fotografiju Envera Zumberija

"Zatvoriću ja tebe kad-tad! Obećavam ti to!", poručio je Zumberi Hašimu Tačiju dve nedelje pre nego što je ubijen.

Kako je objavio dnevni list "Kurir", Zumberi je bio rešen da uhapsi Tačija po postavljanju na funkciju prvog policajaca kosovske policije, ali ga je prestigla smrt od snajpera, za šta su odmah optuženi Srbi, za kojima je i izdata poternica.

"Zumberi je nedeljama pre nego što je pod nerazjašnjenim okolnostima ubijen na barikadama na severu Kosova javno govorio da Hašima Tačija treba uhapsiti, da za to ima pregršt dokaza i da će se to desiti čim pređe na novu funkciju. Trebalo je za nekoliko nedelja da bude unapređen i imao bi odrešene ruke da sprovede u delo ono što je i nameravao", rekao je "Kurirov" izvor iz Euleksa.

Međutim, 26. jula ove godine, specijalac sa kosova ranjen je prilikom pokušaja da se zauzme administrativni prelaz Brnjak, u mestu Zupče. Kako je prenela prištinska štampa, on je prebačen u bolnicu, gde nije ni operisan zbog "teškog stanja" i preminuo je od zadobijenih povreda. Prva vest koja se pojavila bila je da ga je ubio neki od kolega, navodno slučajno, u panici.

Tači na komemoraciji povodom Zumberijeve smrti

Tu priču potvrdio je i nezvanični balistički nalaz NATO za metak kalibra 5,56 mm, koji koriste pripadnici jedinica ROSU. Ipak, za njegovu smrt ekspresno su optužena šestorica Srba za kojima je izdata poternica, a međunarodna zajednica prihvatila optužbe na račun dežurnih krivaca - Srba.

Državni sekretar za Kosovo i Metohiju Zvonimir Stević ocenjuje da je čudno da su za smrt albanskog policajca ekspresno optuženi Srbi.

"Činjenica je da su mnogi potencijalni svedoci ubijeni i da su njihove porodice uplašene. Albanska štampa prenela je veliko zamešeteljstvo u vezi s ovim slučajem, pa je sve moguće", zaključuje Stević.

Marko Jakšić, lider Srba sa severa Kosmeta, potvrđuje da je Zumberija smrt stigla "od njegovih". Metak koji je izvađen iz tela nastradalog Zumberija zapravo je "kineski metak", koji koriste kosovski policajci, tvrdi Jakšić.

"Kažu ljudi, kad se sreo konvoj jedinica ROSU i Srba, nastala je pucnjava i u opštoj panici nije se znalo ko u kom pravcu puca, pa su Zumberija slučajno ubili njegovi", priča Jakšić.

Premijerska kravata od 500 evra

 

Osim ubijenog policajca, među retkima na Kosovu i Metohiji koji su se javno suprotstavili premijeru jesu članovi opozicije. Fljorin Krasnići iz pokreta Samoopredeljenje kaže da, ako se pogleda Tačijev luksuzan stil života, lako je shvatiti da on ne živi od mesečne zarade, "nego se bavi i biznisom i kriminalnim aktivnostima".

 

"Tači dolazi na sednice kosovske skupštine noseći 'Hermesove' kravate, koje koštaju od 300 do 500 evra. Samo kriminalac ili biznismen milijarder može sebi da priušti takve kravate", ističe Krasnići i dodaje da je uveren da Tači spada u prvu kategoriju i da "čitav svet zna da je on običan kriminalac". Štaviše, on tvrdi da ima dokaza da je Tači umešan u organizovani kriminal.

 

  

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 28.11.2011. 18:50
Obožavam Tačija, keve mi. Tači je galantni demokrata. Lep, visok, elokventan i galantan, a još demokrata... Ko bi drugi osim demokratskog Tačija dozvolio da mu tamo neki manjinski Srbi vršljaju i "snajperišu" po Kosovu? Ko bi drugi osim galantnog Tačija dozvolio da se Zumberi sahrani em sa počastima, em o trošku narko-mafije, em sa kompletnim, dakle NEIZVAĐENIM organima...
Ponedeljak 28.11.2011. 18:53
hm ko ne zna da drzi jezik za zube , zmija da ujedeee...
Ponedeljak 28.11.2011. 20:34
Nije problem sto se siptari kokaju medjusobno, vec zato sto Srbi snose medijske posledice propagande. Inace "hermesove" kravate mozete kupiti vec od 120€
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online