Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Ponedeljak 28.11.2011.
14:56 >> 16:11h
Beta A

Dačić ponudio ostavku?

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da izjavama o Kosovu nije prizivao novi rat i ponudio svoju funkciju na raspolaganje, ukoliko je time narušio nacionalni interes.

Ivica Dačić kaže da izjavama o Kosovu nije prizivao novi rat i ponudio je svoju funkciju na raspolaganje: Ivica Dačić
 

"Šta je trebalo da kažem? Hvala Tači, pobij sve Srbe na severu Kosova! To je kao kada bi neko rekao: 'Krivi su ovi što su branili poštu od pljačkaša'", rekao je Dačić novinarima nakon uručenja plaketa povređenim policajcima prilikom pljačke banke na Karaburmi.

Sloboda kretanja je diskutabilna na Kosovu

Dačić je dodao da se, u zalaganju za slobodu kretanja, previđa činjenica da policija na jugu Srbije u selo Veliki Trnovac kod Bujanovca prinuđena da, zbog bezbednosti, ide oklopnim vozilima.

"Je li to sloboda kretanja? Zašto niko ne govori o tome?", ukazao je on.

Dačić je pozvao premijera Kosova Hašima Tačija i Srbe na severu Kosova da ne izazivaju incidente i ostanu hladne glave.

"Ako sam ja kriv podneću ostavku. Nikada nisam pozivao na rat, već sam pozvao Tačija da ga ne izaziva", rekao je on i dodao da je to trebalo da kaže međunarodna zajednica. Komentarišući kritiku potpredsednika Skupštine Kosova Petra Miletića, Dačić je upitao šta bi on uradio ako ga Tači napadne.

"Ili, možda, on podržava Tačijevu politiku. Umesto što mene kritikuje, neka se jasno opredeli", rekao je Dačić, koji je kritikovao to što se na jugu Srbije toleriše isticanje
albanskih zastava povodom 28. novembra - Dana zastave Albanije i upitao da li su Albanci u Srbiji manjina Albanije ili Kosova.

"Pogledajte da li će se na takvim skupovima primetiti srpske zastave. Kada sam bio u Klivlendu, sa obe strane stajale su i srpska i američka zastava", rekao je on.

Policija štiti Vuka i Čedu

"Policija već štiti predsednika Liberalno-demokratske partije (LDP) Čedomira Jovanovića, i šta sad treba, da ja lično idem u njegovu zaštitu", izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić, povodom izjave Jovanovića da bi Dačiću, umesto poziva na rat na Kosovu, bolje bilo da štiti njega i njegovu porodicu, kojoj se upućuju pretnje.


Dačić je dodao da policija, isto tako, čuva i lidera Srpskog pokreta obnove Vuka Draškovića, koji je sa Jovanovićem potpisao program "Preokret".

Vojvodina  - Republika? Naučna fantastika

Upitan da prokomentariše izjavu jednog od nekadašnjih lidera DOS Dragana Veselinova da Vojvodina treba da bude Republika, Dačić je ironično odgovorio da bi "najbolje bilo da i Vojvodina uradi kao Kosovo", i konstatovao da su takve ideje nemoguće i "naučna fantastika".
"Većina građana na Kosovu nije želela da živi u Srbiji, većina građana Vojvodine, ubeđen sam, želi da živi. Želeli su i kad nisu bili Srbija, nego Austrougarska", naglasio je on.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 28.11.2011. 15:06
bolje da je cutao. ovako...predizborni trik, borba za glasove lakovernih gradjana srbije.
Ponedeljak 28.11.2011. 15:10
Svinjo debela sada hoces da das ostavku? Prvo si obezbedio muslimana da peva tvojim saucesnicima u pljacki Srbije, a sada kada se ponovo puca na Srbe na KiM, umesto da posaljes specijalce ti bi da dajes ostavku i da "operes" ruke i tako se spasis. E, pa nece moci tako debeli.
Ponedeljak 28.11.2011. 15:08
Добар је сваки облик рекламе пред изборе, па и овакав.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online