Četvrtak 9. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 25.11.2011.
14:42 >> 17:25h
Beta A

Novi Sad: Građani provalili u Skupštinu

Desetak građana prigradskog naselja Bocke provalilo je u salu Skupštine Novog Sada, zbog čega je odložen početak redovnog zasedanja gradskog parlamenta. Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović osudili su nasilan ulazak građana i najavili da će protiv njih biti podnete krivične prijave.

Foto: Ilustracija
 
Građani su izgurali radnike obezbeđenja i oko 10 sati ušli u salu, zahtevajući da im predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i gradonačelnik Igor Pavličić objasne zbog čega se ne rešava problem sa vodom i kanalizacijom u tom naselju, koji traje decenijama.

Član Inicijativnog odbora Nebojša Ćirković rekao je da građani naselja Bocke traže da se hitno raspravlja o izgradnji vodovoda i kanalizacije. Prema njegovim rečima, analize uzoraka u Higijenskom zavodu su pokazale da voda u tom naselju "nije ni za zalivanje bašte".

Rekao je i da građani Bocki neće da napuste salu dok ih ne prime predsednik Skupštine ili gradonačelnik. Prema poslednjim informacijama, primiće ih predsednik Skupštine grada Jovanović. Policija je legitimisala grupu nezadovoljnih građana.

Građani Bocki u više navrata su protestovali u Novom Sadu, a jedan od skupova održali su prilikom otvaranja Međunarodnog poljoprivrednog sajma, koji je otvorio predsednik Srbije Boris Tadić, ali nisu uspeli da dođu do njega.

Krivične prijave protiv nasilnika

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić i predsednik Skupštine Grada Aleksandar Jovanović osudili su nasilan ulazak građana u salu gradskog parlamenta. Oni su najavili da će protiv njih biti podnete krivične prijave.

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić
 

Pavličić i Jovanović su na konferenciji za novinare rekli da su posle nasilnog ulaska grupe građana iz naselja Bocke bili primorani da sednicu Skupštine Novog Sada prvobitno odlože za 13 sati, ali pošto građani nisu napustili salu odlučeno je da sednica bude održana u 14 sati u Skupštini Vojvodine.
 

"Ometanje službenih lica u radu i korišćenje fizičke sile su krivična dela, ali i narušavanje osnovnih principa parlamentarizma i demokratije. Normalno je da postoje različita mišljenja i stavovi, ali nije dozvoljeno nasilje, jer tog momenta nastaje anarhija", rekao je Jovanović.

Pavličić je rekao da je nasilnim ometanjem rada skupštine grada naneta materijalna šteta i da su povređeni radnici skupštinskog obezbeđenja.

"Problem u naselju Bocke je višegodišnji, i niko se njime nije više bavio, uložio više energije i novca za njegovo rešavanje od ove gradske vlasti. Kao što sam i obećao građanima Bocki, vrše se istraživanja terena, koja su neophodna jer je reč o klizištu, i iz budžetskih rezervi izdvojeno je 10 miliona dinara za njihovu realizaciju", rekao je Pavličić.

Petak 25.11.2011. 15:04
Nista bez provaljivanja u skupstinu i hvatanja gadova za gusu...
Petak 25.11.2011. 15:44
To je jedini jezik koji razume "demokratska" vlast. Jos da su podmetnuli pozar, e to bi bilo sasvim u skladu sa njihovim "demokratskim" korenima. Drugi put ponesite motke da delujete ubedljivo na tu bagru.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online