Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 01.01.2010.
09:57
Tanjug A

Srbija dočekala Novu godinu!

Građani Srbije su novogodišnju noć dočekali u veselju, na gradskim trgovima - u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu, Užicu i drugim gradovima, kao i u restoranima, klubovima, splavovima, ali i u svojim domovima, u porodičnom okruženju. Iako možda nešto skromnije nego ranijih godina, 2010. je ipak dočekana svečano.


 

BEOGRAD

Valcerom "Na lepom plavom Dunavu" i desetominutnim vatrometom nekoliko hiljada dobro raspoloženih Beograđana i gostiju iz zemlje i regiona, ispratili su staru i dočekali 2010. godinu ispred Doma Narodne skupštine gde je tradicionalno održan novogodišnji koncert.

Hitna pomoć u prestonici samo zbog pijanica

"Najluđa noć" ove godine u Beogradu je protekla u dobrim vibracijama što su potvrdili u policiji, Hitnoj pomoći i vatrogasnoj brigadi. U policiji su naveli da je noć prošla mirno i bez većih incidenata i krivičnih dela, dok su vatrogasci imali četiri manje intervencije. Hitna pomoć intervenisala je skoro isključivo zbog pijanstava mladih, koji su slavili na Trgu Nikole Pašića, u Domu omladine, na privatnim žurkama i klubovima. Tokom novogodišnje noći dogodila su se dva saobraćajna udesa u kojima su četiri osobe lakše povređene.

Stanovnici prestonice i gosti u relativno toploj noći u kojoj je temperatura bila 11 stepeni Celzijusa, odbrojali su poslednje sekunde stare i dočekali Novu godinu uz pesme Željka Joksimovića, a prisutne je potom pesmom zabavljao i rep sastav "Sanšajn".

Beograđane, ali brojne posetioce iz Slovenije, Hrvatske, Makedonije i drugih zemalja na početku večeri zagrejao je rok sastav "Geng" uz Đorđa Davida, a zatim je nastupio rege sastav "Sars". U ponoć je nebo prošarano vatrometom a tokom cele novogodišnje večeri bilo je otvoreno i besplatno klizalište na Trgu Nikole Pašića.

NIŠ

Nekoliko hiljada Nišlija dočekalo je 2010. godinu na centralnom gradskom trgu uz trubače i vatromet, dok su drugi popunili mesta niških kafana, kafića i hotela ili ostali kući sa najbližima i prijateljima.

"Zagrevanje" Na Trgu kralja Milana je počelo u 21 sat nastupom grupe "Varošani", a zatim je okupljene zabavljao Dejan Cukić i njegov "Spori ritam bend". Program u organizaciji Niškog kulturnog centra, iza ponoći nastavljen je nastupom "Pilota" sa Zoranom Lesandrićem.

UŽICE

Više hiljada Užičana je dočekalo Novu godinu na Trgu partizana, uz trubače Dragana Ignjića i vatromet.

Osim preterane upotrebe pirotehničkih sredstava drugih incidenata nije bilo, a u policijskoj upravi je saopšteno da se na putevima u užičkom regionu prošle noći nije dogodila nijedna saobraćajna nezgoda.

Lekari Hitne pomoći su uglavnom imali posla da "otrezne" one koji su preterali u konzumiranju alkohola, a nije bilo povređenih od petardi i drugih pirotehničkih sredstava.

KRAGUJEVAC

Većina Kragujevčana 2010. godinu dočekala je u svojim domovima, a veselo je bilo i na trgu "Kod Krsta" uz muziku i pesme YU grupe i Đorđa Davida, koji je stigao sa proslave iz Beograda, kao i u hotelima, restoranima i brojnim kafićima, gde je ove godine bilo manje gostiju nego prethodnih.

U ponoć je, tradicionalno, usledio desetominutni vatromet koji je stvorio pravu maglu iznad centra grada gde su na Trgu Novu godinu uz YU grupu dočekale tri generacije od unuka do baka i deka. Tačno u ponoć na gradskoj televiziji Kragujevac građanima Novu godinu čestitao gradonačelnik Veroljub Stevanović.

JAGODINA

Puno posla i za rode

U prvom minutu nove godine Beograd je postao bogatiji za tri bebe - prve sekunde 2010. rođena je devojčica ocenjena čistom desetkom, teška 3.350 grama i duga 51 centimetar. Odmah za njom na svet je došao i dečak koji dobio ime Uroš i još jedna devojčica.

Prva beba u porodilištu Opšte bolnice u Jagodini rođena je u 2,15 sati. Reč je o devojčici teškoj 3.100 grama, dugačkoj 54 centimetra od majke Zorice i oca Dejana Andrejića iz Svilajnca.

Oko hiljadu građana Jagodine i Pomoravlja, uz raskošan vatromet i folk pevača Ljubišu Stojanovića-Luisa, u veselom raspoloženju i sa puno pirotehnike, dočekali su Novu 2010. godinu na glavnom gradskom trgu.

U prvom satu Nove godine, predsednik Gradske skupštine Ratko Stevanović posetio je dežurne u Opštoj bolnici, dežurne u Policijskoj upravi, Saobraćajnoj policiji, Vatrogasnoj službi i Gradskoj toplani i uručio im zlatnike - dar lokalne samouprave. Stevanović je zlatnike uručio i novinarima koji su sinoć radili, kao i pripadnicima policije koji su obezbeđivali koncert na trgu, dežurnim vatrogascima na trgu i ekipama Službe hitne pomoći - ukupno 163 zlatnika.

ZAJEČAR

Zaječarci su i ovu Novu godinu doČekali organizovano na gradskom trgu, uz Miroslava Ilića, Maju Nikolić i Mariju Šerifović.

Tačno u ponoć građanima je čestitku uputio gradonačelnik Boško Nićić, a zatim je usledio velicanstveni vatromet. Građani su mogli da se posluže i grejanom rakijom, kuvanim vinom i čajem, koji su deljeni besplatno.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online