Utorak 4. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 24.11.2011.
21:15
Beta A

Normalizacija s Prištinom ne vodi u EU

Šef srpske diplomatije Vuk Jeremić ocenio je večeras da evropski put Srbije i dobijanje statusa kandidata neće "toliko zavisiti od takozvane normalizacije odnosa sa Prištinom".

Vuk Jeremić

"Ta priča... da ukoliko bi došlo do zaokreta u kosovskoj politici da bi to ubrzalo put Srbije ka Evropi je onoliko istina koliko je istina bila i tvrdnja da će okončanje haške saradnje pomoći.

Ono nije učinilo da Srbija napravi nijedan novi korak na evropskom putu. Nije pomoglo, neće pomoći ni ovo", rekao je Jeremić na televiziji Pink.

On je, međutim, istakao da to "ne znači da Srbija ne treba da bude posvećena, kako pronalaženju rešenja u dijalogu sa Prištinom, tako i nastavku evropskog procesa".

"Mi smo dijalogu sa Prištinom posvećeni jer želimo da rešimo otvorena pitanja koja bi tada omogućila noramalan život ljudi na tom prostoru, a evropski proces želimo da nastavimo jer je to pre svega u interesu građana ove zemlje", poručio je Jeremić.

On je dodao da "postoji dobra šansa da Srbija dobije pozitivno mišljenje". "Naravno, mi ćemo učiniti sve da se tako nešto desi, međutim daleko je od izvesnog. Ta odluka nije još napravljena i ona zavisi od dogovora 27 zemalja članica EU", poručio je srpski ministar.

U Evropu zbog EU, u Afriku i Aziju zbog novca

Govoreći o nedavnim posetama nekim evropskim, azijskim i afričkim zemljama, Jeremić je naveo da je njegov odlazak u Britaniju i Francusku bio posvećen nastavku evropskog procesa Srbije, a motiv poseta Angoli, Kazahstanu i Kini bio je prevashodno ekonomski.

"Kada govorimo o mogućnosti ulaganja u srpsku privredu, kada govorimo o mogućnosti otvaranja prilika za srpska preduzeća u inostranstvu, ovo je vreme u kome je teško zamisliti da bi ovde mogle da dođu investicije iz Evrope" zbog tekuće krize u evro zoni, ocenio je Jeremić.

On je istakao da Srbiji "odnosi sa zemljama koje nisu zahvaćene krizom mogu otvoriti nove puteve".

"Ovih godina će bolje proći onaj koji se bude bolje snalazio u onim delovima sveta koji nisu zahvaćeni ovom poslednjom krizom", zaključio je Jeremić, koji sutra počinje višednevnu posetu Velikoj Britaniji.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 24.11.2011. 21:30
On je jedna jedina sasvim usamljena svijetla tacka u toj fasistickoj - srbomrznoj vlasti .
Četvrtak 24.11.2011. 21:57
То мислим и ја. Има, међутим, једна ствар која га тешко срозава: сада он изговара мантру коју смо ми из народа поновили 1.000.000 пута а то је да не хапсе родољубе да би их испоручили нашим тиранима и зликовцима. Он је члан те Владанке, посули су све Србе и државу Србију пепелом и изметом и сад просипа мудрост (у чије име и за чији рачун?).
Petak 25.11.2011. 00:31
Ko pase travu njegova je i livada. Nije stvar ne priznati Kosovo, poenta je nedati im Kosovo. To je velika razlika.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online