Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 24.11.2011.
18:15
mondo.rs A

Ruski bajkeri šalju "Slovenski bataljon" na Kosovo

Vođa ruskog bajkerskog kluba "Noćni vukovi" Aleksandar Zaldastanov rekao je da će njgovi bajkeri formirati "Slovenski bataljon" i na taj način se odazvati pozivu Srba sa Kosova i Metohije za pomoć.

Vladimir Putin u vožnji sa "Noćnim vukovim"

Moto-klub "Noćni vukovi" ima predstavništvo u mnogim zemljama sveta, uključujući i Srbiju. Vođa Zaldastanov, poznatiji kao Hirurg, rekao je da podržava ideju predstavnika Rusije u NATO Dmitrija Rogozina koji je predložio da "Slovenski bataljon" bude organizovan po principu francuskih inostranih legija. Hirurg je uveren da bi se Rusi "napuštanjem Srba lišili svojih najbližih prijatelja" jer on ne zna predanije ruske saveznike.

Rogozin je ideju o formiranju "Slovenskog bataljona" predstavio na susretu s ministrom odbrane Rusije Anatolijem Serdjukovim. Ona je nastala pošto je oko 22.000 Srba Ambasadi Rusije u Beogradu predalo zahtev za dodelu ruskog državljanstva, što je izazvalo različite reakcije među političarima, analitičarima i vojnim činovnicima.

Zaldastanov je dodao da je posle otvaranja predstavništva "Noćnih vukova" u Srbiji i Makedoniji i posle neposrednog kontakta sa srpskim narodom, "srpska tema postala naročito bliska 'Noćnim vukovima'", što je, kako je naglasio, kulminiralo time što su dva poslednja bajk-šou organizovana u Sevastopolju i Novorosijskom bila posvećena Srbima.

Na bajk-festivalu u Novorosijsku s "Noćnim vukovima" se provozao i ruski premijer Vladimir Putin.

"Srbi prema Rusima gaje veliku ljubav. Njihov patriotizam i hrabrost mogu biti primer za sve nas", kazao je Hirurg.

Poznati bajker takođe smatra da je zahtev hiljada kosmetskih Srba za rusko državljanstvo namerni korak. "Veliku nepravdu koju trpe Srbi na Kosovu poslednjih godina teško je razumeti", uveren je Hirurg,

"Kada su 'Noćni vukovi' saznali za tu inicijativu, prva reakcija je bila da kao odgovor tražimo srpsko državljanstvo. Nemoguće je zamisliti gore poniženje od toga što srpska Vlada plaćajući za članstvo u Evropskoj uniji, izdaje svoje heroje, daje poslednju zemlju na Kosovu i pored toga organizuje međunarodnu gej paradu", veruje lider ruskih bajkera, objašnjavajući time zbog čega Srbi sa Kosmeta traže zaštitu Rusije.

Putin kao i bajkeri - patriota i pravolsavac

Goran Jovanović Fonza (desno) sa Putinom u Beogradu

"Za Putina mogu da kažem da je kao mi - voli motociklizam, patriotizam i pravoslavlje", rekao je posle posete ruskog predsednika Srbiji, u razgovoru za "Danas" Goran Jovanović Fonza, predsednik srpskog motorističkog kluba "Noćni vukovi".

On je tokom utakmice Crvena zvezda - Zenit, na Marakani sedeo u VIP loži do ruskog premijera, na Putinov zahtev. Utakmica je bila samo jedan od "događaja" u sedmočasovnom turbo protokolu Putina u Beogradu, koji je stigao i da razgovara sa predsednikom Borisom Tadićem, premijerom Mirkom Cvetkovićem, srpskim ministrima i šefovima poslaničkih grupa, poseti Hram svetog Save, primi orden Svetoga Save prvog stepena... Drugi su se, međutim, dosta intenzivno bavili Fonzom, koji je "preko veze" u VIP loži naprasno postao medijska zvezda, mada to nije tražio.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 24.11.2011. 18:25
Без обзира колико се трудила ова издајничка багра на власти да српски народ одвоји од братског руског народа,историјско искрено осећање пријатељства наша два народа увек ће бити јако.
Četvrtak 24.11.2011. 18:34
Бити козак значи ићи кроз живот са вером у Бога, отаџбину. Значи водити један традиционалан начин живота са породицом, васпитавати своју децу у православном духу. И преносити на децу древно васпитање козачке традиције. Дечаци да стасавају у добре војнике, а девојчице у сјајне мајке и домаћице. Наравно, никоме од њих није ускраћено образовање. Још једна света обавеза за козаке јесте спремност да се у сваком тренутку положи живот за своју браћу, за Русију. То су основни принципи живота козака....
Četvrtak 24.11.2011. 19:32
Bruka i sramota.Bolji bi bilo da je tih Milion evra dato za pomoc nasoj braci Srbima sto se kidaju sa Bubasvabama i ostalim gamadima na juznoj srpskoj teritoriji.A sto se tice Partizanovaca i Zvezdasa,pa naravno da treba da zakopaju ratne sekire.Svi smo bre Srbi nema veze dal smo zvezdasi, partizanovci ili vec neki drugi navijaci pa sve nas je Srpska majka rodila.Treba da budemo ujedinjeni i da se borimo zajedno protiv onih koji rade protiv interesa Srbije kao sto je Dino Merlin i sve ostale izdajice pogotovo one iz vlade!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online