Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 23.11.2011.
15:28
novimagazin.rs A

"Srbija spremna na kompromis"

Beograd je spreman na kompromis u pregovoru sa Prištinom, ali neće prihvatiti jednostrana rešenja na kojima insistira druga strana, izjavio je danas šef pregovaračkog tima Borislav Stefanović.

Borislav Stefanović sa vojnicima Kfora
 

"Ono što je sigurno je da nijedan od dogovora neće biti moguć ukoliko ugrožava naš Ustav, Rezoluciju 1244, niti je moguće da administrativna linija bude proglašena državnom granicom, kao ni da prelazi budu granični prelazi", kazao je Stefanović za agenciju Beta dan po završetku sedme runde pregovora u Briselu.

Kako je potvrdio, razgovori o problemu administrativnih prelaza i regionalnog predstavljanja Prištine biće nastavljeni za sedam dana. "Imamo adekvatne predloge i nadamo se da će biti moguće postići dogovor", rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, najveći problem je to što Priština insistira da prelazi i administrativna linija dobiju državni karakter.

"Mi možemo da učinimo puno toga ukoliko je to u okvirima našeg Ustava i Rezolucije 1244, a najveći problem je u tome što Priština insistira da prelazi i administrativna linija dobiju državni karakter što je za nas neprihvatljivo", rekao je Stefanović.

On je istakao da se razgovori ne vode oko članstva Prištine u regionalnim inicijativama, već oko pitanja predstavljanja Kosova. "Prema tome, naš stav je jasan - ta asimetrija mora da se postigne, oni ne mogu biti jednaki sa predstavnicima nezavisnih država", kazao je Stefanović.

Timovi Beograda i Prištine dogovorili su se pre dva dana u Briselu oko priznavanja univerzitetskih diploma. Pregovori treba da se nastave o regionalnom predstavljanju Prištine, administrativnim prelazima, telekomunikacijama i pitanjima iz oblasti energetike. Nova runda je zakazana za 30. novembar.

POVEZANE VESTI

Sreda 23.11.2011. 15:41
Umesto da se otvoreno dogovara sa poslanicima svih partija u skupstini Srbije.i trazi zajednicko resenje,usaglaseno sa svim partijama.ovaj borko po nalogu flekavog,krcmi nasu Svetu Zemlju,ko da im je babo ostavio u nasledje.moraju da odgovaraju za ovo kad tad
Sreda 23.11.2011. 16:45
Kakav bre kompromis sa okupatorima?
Sreda 23.11.2011. 21:15
666 999 kakvi razgovori je vi vodite , liar _i druga strana se ukorencina i nije voljna za kompromise , samo zamajavate narod , al ono sto ste prihvatili morate da postujete , a tek cete nadrljati kada mi kao narod saznamo sta ste to prihvatili ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online