Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 23.11.2011.
11:23
B92 A

Kuper i Srbi zadovoljni dijalogom

Nastavak pregovora Beograda i Prištine održaće se 30.novembra, neposredno uoči izjašnjavanja Saveta ministara Evropske Unije o kandidaturi Srbije. Dvodnevni razgovori, koji su u utorak završeni u Briselu, kao rezultat imaju uzajamno priznavanje univerzitetskih diploma, što nije slučaj i sa administrativnim prelazima.

Robert Kuper i Borko Stefanović
 



Ipak, glavni srpski pregovarač Borko Stefanović najavio je tzv. "asimetričnost pristupa pune zastupljenosti" Prištine u regionalnim forumima, koja se odnosi na tablu s natpisom, potpis i samu kosovsku delegaciju.

Posrednik Evropske unije Robert Kuper smatra da su u dijalogu postignuti rezultati u glavnim oblastima.

“Ovo je bio prvi sastanak od septembra i bio je dobar sastanak. Nije proizveo mnogo rezultata kako sam se nadao ali postigli smo suštinski napredak u brojnim oblastima i ostvarili rezultate u glavnim oblastima. Nadam se da će svako od sledeće godine, ko ima univerzitetsku diploma Beograda ili Prištine, moći da je iskoristi za dalje obrazovanje ili zaposlenje u drugoj prestonici”, kazao je Kuper.

Predsednik opštine Leposavić Branko Ninić kaže za B92 da je dobro da su razgovori nastavljeni, ali da je još važnije što Beograd nije prihvatio ništa što bi ukazalo na državnost Kosova.

“Čuli smo da je napravljen dogovor oko priznavanja univerzitetskh diploma, dok za ostala dva pitanja nije napravljen nikakav dogovor i za nas Srbe s Kosova je dobro što nije napravljen u onom smeru gde se Kosovo pominje kao nezavisna država, a to je da se administrativni prelazi pretvore u granice što je neprihvatljivo za sve Srbe na Kosovu i Metohiji”, poručio je on.

Ninić još dodaje da od dogovora o diplomama korist imaju samo Albanci ali da je dobro da je bar neki dogovro postignut.

POVEZANE VESTI

Sreda 23.11.2011. 11:36
Срби нису задовољни јер Србе нико ништа није ни питао. Ови "преговарачи" немају мандат народа, они су ту приватно јер је власт отуђена од грађана. Занима ме шта представља "асиметричнист"? Да шиптари учествују на скуповима где неће бити театралног напуштања предстаника власти у име Србије? А преговоре сте перфидно заказали за моменат када ће власт пристати апсолутно све зарад кандидатуре. И то ви називате преговорима бандо издајничка!?
Sreda 23.11.2011. 23:17
Nas Gari Kuper je lepsi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online