Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 31.12.2009.
12:00

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

Velimir Ilić: Toma ili Voja, meni svejedno

Onaj ko ima podršku naroda, trebalo bi da bude vođa. Nikolić je dobio veliku podršku na Voždovcu, i čovek koji je dobio više od 40 odsto podrške građana ne treba da bude opoziciona stranka. Nisu bili u vlasti odavno, narod im veruje. Da li će Voja ili Toma, meni je svejedno. Sanjam o ujedinjenju opozicije - kaže za "Vesti" predsednik "Nove Srbije" Velimir Ilić.

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić


Zašto Vojislav Koštunica nije bio na koktelu povodom otvaranja novih prostorija vaše stranke?
- Čekali smo, čekali, ali se nije pojavio. Onda je javio da ima neki intervju , da su ga zadržali novinari. Nismo mogli više da čekamo.

Pa ste šampanjac otvorili sa Tomislavom Nikolićem?
- Pa, šta ću!? Nije Koštunica kriv, bio je sprečen.
 

Da li slična situacija može da se dogodi i sa ujedinjenjem opozicije o kojoj tako često govorite?
- Voja je uvek bio za ujedinjenje, i za to da se situacija u Srbiji popravi koliko je to moguće. Bilo bi mi drago da nam se pridruži i Toma. Moramo biti jedinstveni, vidite gde nas je ova vlast dovela. Ne znam šta je tu sporno.
 

Cele godine ponižavaju, a onda zovu na koktel


Zašto niko od opozicionih poslanika nije bio na novogodišnjem koktelu u Skupštini?
- Cele godine nas ponižavaju, a onda nas zovu na koktel. Nemamo mi tamo šta da tražimo, oni nas 12 meseci omalovažavaju, a mi sad da se tamo foliramo sa čašama ispred jelke. To ne ide.

 

Recimo, dilema ko će biti na čelu tog okupljanja, kako ga zovete?
- To je manje bitno. Onaj ko ima podršku naroda, trebalo bi da bude vođa. Nikolić je dobio veliku podršku na Voždovcu, i čovek koji je dobio više od 40 odsto podrške građana ne treba da bude opoziciona stranka. Nisu bili u vlasti odavno, narod im veruje. Da li će Voja ili Toma, meni je svejedno.
 

Kako mislite svejedno?
- U Srbiji svaki deseti čovek jede na kazanu, a svaki sedmi na birou čeka posao. Ova vlast samo govori o ulasku u EU. Gde ćemo takvi u Evropu? Neće nas niko takve, ne trebamo mi njima da nas izdržavaju. Potrebno je da se sve popravi i promeni.
 

Morate imati neku viziju, dakle Toma ili Voja?
- Nije bitno! Svi smo svesni da imamo milion problema. Znate i sami da narod na izborima može da vas digne do zvezda, ali da vas isto tako pusti niz vodu. Evo, ide Nova godina i Srbija bi trebalo da dobije i novi politički ambijent.
 

Na doček s ovcama

Kako ćete provesti novogodišnju noć?
- Obavezno kući sa porodicom. Otići ću malo i do farme, nisam bio dugo, da provedem vreme sa životinjama. Idem da vidim šta mi rade ovce, jer se dugo nismo videli. Dobio sam i deset malih jagnjadi. Radujem se njima, a hoću da budem i malo u prirodi.

 

Potpredsednik DSS -a Miloš Aligrudić je nedavno izjavio da Nikolić prvo treba da dokaže da je opozicija pa onda da se razmišlja o ujedinjenju?
- Pojedinci se istrčavaju i iskaču.
 

Šta ćemo sa radikalima kojima je Toma "okrenuo" leđa, a isto su opozicija?
- E, zbog toga mi je posebno žao. Kada bi oni zaboravili i prevazišli to, bilo bi mnogo lakše.
 

Šta je sa Čedinim LDP -om, hoćete li i njih primiti?
- Ne! Čeda nije opozicija, on je dopuna vladajućoj koaliciji i lažno se predstavlja.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online