Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Utorak 22.11.2011.
08:47
Blic, B92 A

Barikade prepreka i prema EU?

Najveća prepreka uklanju barikada na severu Kosova pre može biti netrpeljivost koju Srbi sa Kosova osećaju prema Stefanoviću, nego tvrdi prištinski stavovi.

Srbi na Kosmetu postvaljaju barikade prema administrativnim prelazima
 

Sastanak srpskog pregovarača Borislava Stefanovića sa šeficom prištinskog tima Editom Tahiri nije dovoljan da približi Srbiju pozitivnoj odluci Evropskog saveta o kandidaturi, piše Blic.

Evropu može da odobrovolji samo suštinski napredak u primeni sporazuma o slobodi kretanja, matičnih knjiga i katastra, kao i uklanjanje barikada.

Predstavnici Srba sa severa Kosova ne kriju da su u svađi sa glavnim beogradskim pregovaračem Borislavom Stefanovićem.

"Na skupštinskom odboru se jasno videlo da su svi poslanici i predstavnici Srba sa severa Kosova imali suprotno mišljenje u odnosu na Stefanovića", rekao je za “Blic” Dobrosav Dobrić, predsednik Skupštine opština sa severa Kosova, inače član SRS.

Predsednik opštine Leposavić Branko Ninić , inače član DS, je protiv uklanjana barikada i dodaje da Srbi sa severa Kosova "moraju da prihvate ono što je u ovom trenutku najbolje".

On je rekao i da Stefanović "valjda ima podršku državnog vrha".

Šefica Kancelarije Srbije za pridruživanje EU Milica Delević kaže da će zemlje EU "gledati da li situacija na severu Kosova ide u pravcu rešenja i da li je zapaljiva".

"Kada su u pitanju barikade, one će kad-tad biti uklonjene, ali dokle god su tamo, one predstavljaju rizik da se situacija u roku od jednog sata pogorša da postane zapaljiva", rekla je Delević.

POVEZANE VESTI

Utorak 22.11.2011. 09:06
pegava hijena, flekavi antisrpski diktator on je najodgovorniji za sadasnje stanje na kosovu i metohiji. vatru samo potpaljuju veciti CIA placenici poput praskovica, cede silera, NVO-SANU...njih se treba resiti. stefanovic je samo los potrcko. stalno kasni sa burekom, a hladan nije kao i sto je vruc. pa, cak i jogurt zaboravi. svo zlo dolazi od pogane flekave protuve. ebala ih zlocinacka EU, seme im se zatrlo...
Utorak 22.11.2011. 10:30
Они љигу од Стефановића једино подржавају тадић и тачи. Надам се да су барикаде немостива препрека за улазак у трулу ЕУ? Ако нас барикаде спасу, постаће место ходочашћа када медијски изманипулисани бирачи схвате где и по коју цену то власт срља.
Utorak 22.11.2011. 11:57
што већу барикаду подићи према еу, украсити је часним Крстом, неће ни смети да нам се примичу.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online