Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Utorak 22.11.2011.
12:11
J. L. Petković - Vesti A

Protiv Borka 30 advokata

U narednih pet dana znaće se tačan sadržaj inicijative Skupštine zajednice srpskih opština Kosova i Metohije za ocenu ustavnosti i zakonitosti dogovora postignutih tokom dijaloga Beograda i Prištine, kao i da li će i protiv šefa pregovaračkog tima Borislava Stefanovića biti zasebno podneta krivična prijava.

Inicijativu pred Ustavnim sudom u ime Skupštine zajednica zastupaće advokat Goran Petronijević, koji će predvoditi tim od 29 advokata koji su se javili da besplatno pomognu.

Nije uvek bio na udaru: Borko Stefanović

- U ime lokalne samouprave i građana srpske nacionalnosti razmatra se podnošenje inicijative za ocenu ustavnosti dosadašnjeg toka pregovora i mogućnost krivične prijave

.

Pred nama je puno materijala, konsultujemo stručnjake za ustavno pravo, zanima nas i da li je postojalo ovlašćenje i za šta sve, koje je Vlada Srbije dala šefu pregovaračkog tima, objašnjava Petronijević.

Među advokatima koji su se javili da Skupštinu zajednice zastupaju besplatno je i Milinko Milinčić iz Kanade koji je poslao analizu na četiri strane.

Kako saznaju "Vesti", on navodi da možda postoji osnova i za "podnošenje krivične prijave čak i za odavanje državne tajne", kao i da "niko ne može da u ime Vlade potpisuje nešto što je u domenu Zakona o državnoj granici, katastru ili matičnim knjigma, jer je reč o kršenju osnovnih ustavni odredbi o suverenitetu i teritorijalnom integritetu Republike Srbije".

Kriju se potpisi

 

Advokat Milinčić navodi, saznaju "Vesti" da i pored brojnih pokušaja nije uspeo da pronađe potpise niti dokumentaciju o pregovorima koje je Stefanović do sada u ime države vodio.

 

- Više je nego očigledno da se nešto krije, iako su ti pregovori bili od izuzetnog javnog značaja. Javnost ima pravo da sa njime bude upoznata, naveo je Milinčić u svojoj analizi.

POVEZANE VESTI

Utorak 22.11.2011. 12:13
MOLIM UREDNIKA I ADMINISTRATORA OBRATE PAZNJU NA ZLOUPOTREBU POVLASTENIH KORISNICKIH PRAVA U PRIJAVLJIVANJU KOMENTARA KOJI SE AUTOMATSKI BRISU BEZ PROVERE SADRZAJA. POSETIOCI ZLONAMERNICI OVIM PUTEM ZLOUPOTREBLJAVAJU SVOJA PRAVA I BRISU VELIKE DEO KVALITETNIH KOMENTARA IZ RAZLOGA STO SE TO SAMO NJIMA NE SVIDJA! NADAM SE DA CE TE ME RAZUMETE STA ZELIM DA KAZEM. S POSTOVANJEM!
Utorak 22.11.2011. 13:51
Srbija se polako budi. Zelim svim pravim SRBIMA DA IZDRZE U OVIM TESKIM TRENUCIMA. PS: ZAJEDNO SMO JACI.
Utorak 22.11.2011. 13:37
Похвално за адвокате, али проблем је у судијама. Знате како су судије биране и постављане на функцију. Зар мислите да ће политички подобне судије судити по слову закона или по партијској директиви? Нисам оптимиста по овом питању. Али свесрдно подржавам иницијативу, јер је сигурно крив по свим тачкама оптужнице и тражио бих и хијерархијску одговорност до врха издајничке банде.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online