Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 21.11.2011.
21:10
Vestionline, Beta A

Skupština ostaje bez kvoruma za budžet?

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović izjavila da postoji mogućnost da ne bude kvoruma za raspravu o budžetu. SVM i SPO "neće praviti probleme".

Predsednica parlamenta Slavica Đukić Dejanović
 

Ona je rekla da je moguće da neki poslanici ne daju kvorum za raspravu o Predlogu zakona o budžetu i da nema "konkretne informacije" kada će taj zakonski predlog biti u skupštinskoj proceduri, dodajući da se ipak nada da će najveći broj poslanika dati svoj doprinos radu parlamenta i da će politički ciljevi biti u drugom planu.

SPO: Nećemo praviti probleme


Srpski pokret obnove neće praviti probleme u parlamentu prilikom rasprave o budžetu, izjavio je potpredsednik SPO Aleksandar Jugović.

 

"Ne znam šta je problem, ali znam da SPO nije problem kada su u pitanju budžet i evropski zakoni. Probleme za funkcionisanje parlamenta trebalo bi tražiti u drugim strankama vladajuće koalicije, a ne u Srpskom pokretu obnove. Mi nećemo destabilizovati Vladu Srbije, jer je naš zajednički cilj dobijanje statusa kandidata a zatim i članstvo u EU", rekao je Jugović.

 

LDP: Nećemo podržati budžet


Liberalno demokratska partija nikada nije podržavala ni budžet, ni rebalans budžeta, zato što su, kako smatraju, uvek bili "ceh užasne ekonomske politike, beskrajnih subvencija državnim i partijskim gubitašima, ustupaka koalicionim partnerima", pa to neće učiniti ni sada.

 

LDP ne bi ni sada podržala budžet, čak i kada bi vlada "bila u stanju da ga nekako sastavi i predloži", što se, kako smatraju, neće dogoditi, kaže poslanik LDP-a Bojan Đurić.

"Ovo jeste period koji je jako blizu izbora i postoji mogućnost da neki poslanici neće to želeti. Ako ne bude kvoruma čak i kod tako ozbiljnog predloga zakona, nećemo tehnički to moći da učinimo", rekla je ona.

Ona kaže i da nema obaveštenje da će biti "prevelikog kašnjenja" u skupštinskoj proceduri, s obzirom na to da, kako je navela, parlament po ustaljenoj praksi raspravlja o Predlogu zakona o budžetu u poslednjim danima decembra.

Predsednica parlamenta očekuje da će kvorum biti postignut i u utorak i da će poslanici završiti glasanje o zakonima, prekinuto u četvrtak, a zatim početi novu sednicu, na kojoj je prva tačka Predlog zakona o rehabilitaciji.
 

SVM: Nećemo uskratiti kvorum

 

Poslanik Saveza vojvođanskih Mađara Balint Pastor rekao je da ta stranka neće uskratiti kvorum za početak skupštinske rasprave o državnom budžetu Srbije za 2012. godinu, ali nije rekao da li će ga podržati.

 

"Mi nikada nismo uskraćivali kvorum na početku rasprave o bilo kojem zakonskom predlogu", rekao je Pastor, dodajući da će poslanici SVM-a, koji je deo vladajuće koalicije, pošto pročitaju predlog budžeta za 2012, izjasniti o njemu, i da će, ako predlog bude "protivustavan", podneti amandmane.


LSV: Podrška zavisi od teksta
 

I poslanici Lige socijaldemorkata Vojvodine odlučiće da li će dati kvorum za stavljanje predloga zakona o budžetu za narednu godinu na dnevni red sednice i da li će za njega kasnije i glasati, u zavisnosti od toga kako će taj tekst izgledati.


"U zavisnosti od toga kako predlog budžeta bude izgledao i da li će, kako je to Ustav propisao, za Vojvodinu biti obezbeđeno sedam odsto sredstava iz republičkog budžeta, odlučićemo da li ćemo podržati taj predlog zakona", rekla je poslanica te stranke Aleksandra Jerkov.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online