Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 21.11.2011.
15:25
B92 A

Dačić: Srbija može bez EU

Zamenik premijera i ministar policije Ivica Dačić izjavio da Srbija ne treba da prihvati uslove kojima se traži da se odrekne Kosova da bi dobila članstvo u EU.

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova: Ivica Dačić
 

On je u Trebinju rekao da mnoge zemlje EU postavljaju uslove da Srbija prizna nezavisnost Kosova, ali da to ne treba nikada učiniti, te da su takvi uslovi koji se nameću jednoj zemlji 'neprincipijelni i licemerni', preneli su mediji Republike Srpske.

"Ako je cena da se Srbija odrekne Kosova da bi dobila članstvo u Uniji, onda to ne treba nikada prihvatiti, jer postoje nacionalni i državni interesi, a Srbija može da opstane bez EU", rekao je Dačić i istakao da Srbija ne može da zatvara oči pred napadom na srpski narod.

Govoreći o situaciji na Kosovu, on je naglasio da Srbija treba da bude jaka i velika, ali po jačini reči koja treba da se poštuje i čuje.

"Srbija ne treba da živi u svojim mitovima i o pitanju Kosova, već treba da imamo racionalan pristup, koji će zaštititi naš narod koji tamo živi. Ne možemo da očekujemo da će naš nacionalni interes biti zadovoljen time što će celo Kosovo biti deo Srbije", rekao je Dačić, napominjući da to nije realno, jer je istorija dovela do toga da na Kosovu sada živi mali broj Srba.

On je poručio da napad na Srbe na Kosovu predstavlja napad na Srbiju i da ona mora da odgovori, jer "ako neće Vlada, hoće narod".

Prema njegovim rečima, samo dogovorom i mirnim putem može da bude rešeno ono što je vekovima bio problem između Srba i Albanaca.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije boravi u Trebinju povodom obeležavanja krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske - Svetog Arhangela Mihaila.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 21.11.2011. 16:40
Dakle uveliko je počela predizborna kampanja a ovaj sitni (i građom i po biračkom telu) politikant i neprincipijelni i nedosledni smutljivac je počeo da mešetari kako bi ako može prigrabio još koji procenat od patriotski orjentisanog evroskeptičnog dela srpske populacije.Vrhunski je demagog Ivica pa ipak se čovek i školovao za to, završio je FPN.
Ponedeljak 21.11.2011. 17:19
Rekao bi Ivica da ce nam i zvezde sa neba skinuti, samo da ostane u fotelji.
Ponedeljak 21.11.2011. 20:03
ovaj prica puno lazi pred izbore ko i tadic i nikolic i ostale samo birajte srpsku radikalnu stranku oni pricaju istinu vec godinama mozda ze narod sad sa ove izobre svatit ili opet bit najivan pa birat opet zapadnu europsku americku izdajnicku lopovsku kriminalnu stranku sloboda sa vojislava sesjela to treba mo traziti na izborima 2012 sad je prilika da se slozimo zajedno nedamo kosovo nedemo raspad srbije nece dosvoliti srpska radikalna stranka raspa srbije ali ako bira narod nij daj boze
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online