Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 21.11.2011.
04:12
Blic A

Živković: LDP jeftinija od URS-a

Bivši premijer Srbije Zoran Živković smatra da bi posle narednih izbora vladajuću koaliciju mogli da naprave Demokratska stranka i Socijalistička partija Srbije sa Liberalno demokratskom partijom.

Zoran Živković

Živković je u emisiji "Utisak nedelje" TV B 92 kazao i da bi, ukoliko bi naprednjaci imali samo pet odsto više od DS, buduću vladu mogli da naprave sa socijalistima.

On je dodao da u narednoj vladi, koju bi eventualno činile DS, LDP i SPS, ne bi bilo mesta za Mlađana Dinkića, a da je LDP "verovatno jeftiniji partner za manjinsku stranku u proevropskom bloku".

Kako je Živković naveo, jasno je da se predsednik Srbije Boris Tadić "odrekao Dinkića" i da je koalicija DS i URS "prošlost".

Bivši premijer smatra da će biti mnogo više onih birača koji neće izaći na naredne izbore, jer će, ocenio je on, na taj način građani poslati poruku da su nezadovoljni politikom koja se trenutno vodi.

Glavne teme u predstojećoj predizbornoj kampanji će, prema njegovom mišljenju, biti Kosovo i Metohija i nova radna mesta, jer, kako je naveo, "dosadašnje vlade nisu uradile ništa da se ti problemi reše".

Živković je ocenio da je najveći probem u srpskom društvu korupcija i da pojedini tajkuni finansiraju sve relevantne stranke na političkoj sceni Srbije.

Biće još međusobnih optužbi vladajućih stranaka?

Mlađan Dinkić

Lider Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić rekao je da će na predstojeće izbore izaći samostalno i da će imati svog kandidata za gradonačelnika, iako smatra da aktuelni gradonačelnik Beograda Dragan Ðilas dobro radi svoj posao.

Dinkić je negirao da su se vodili bilo kakvi razgovori o "prestanku međusobnih optuživanja" unutar vladajuće koalicije i da, ukoliko su se i dogodili, on na njima nije učestvovao.

Prema njegovom mišljenju, u Srbiji ne postoji stranka koja može da računa na apsolutnu podršku građana, zbog čega je jako važno kakve programe će ponuditi.

Dinkić je naglasio da je jako važno da se znaju finansijeri stranaka i negirao Živkovićevu tvrdnju da URS finansiraju tajkuni.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 21.11.2011. 09:11
lajavac LDP. zaparlozio mu vinograd, pa nije na odmet da laje u ime ozlaglosenih stranaka poput LDP-SPS-JS-DS, para nikad DOS-ta.
Ponedeljak 21.11.2011. 07:34
Svaki dan Zivkovic i Draskovic...nasa politicka scena se iz farse pretvorila u zombi-horor...
Ponedeljak 21.11.2011. 09:54
meni je jasno da se tadić i ds odrekao dinkića i njegovih,ali nije mi jasno da li će se srbija spametiti i odreči ds-a i njegovih satelita?i strašno mi je da zamislim srbiju sa čedom na vlasti ja mislim da gori horor ne bi mogao da se snimi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online