Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 20.11.2011.
18:29
B92, Beta A

U ponedeljak nastavak dijaloga Beograda i Prištine

Šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović izjavio je da će u ponedeljak u Briselu biti nastavljen dijalog sa Prištinom, a razgovaraće se o prelazima prema centralnoj Srbiji, predstavljanju Kosova u regionalnim organizacijama i o diplomama, prenose beogradski mediji.

Vreme je za novu rundu pregovora: Borisalv Stefanović i Edita Tahiri
 

"Sve tri teme su veoma komplikovane i neće biti jednostavno doći do rešenja. Odlazimo u Brisel pripremljeni, sa punom podrškom vlade, da pokušamo da neke od problema rešimo i da imamo konkretan rezultat", rekao je Stefanović.


On je izjavio da svako od tih rešenja nosi insistiranje Prištine da se potvrdi državnost Kosova, što Beograd ne može da prihvati, javio je B92.


"Neće biti jednostavno postići dogovor, ali nikada nismo išli u Brisel bez namere, jasnog opredeljenja i pripremljenosti za dogovor", rekao je Stefanović.

Delegacija Prištine otputovala u Brisel

Delegacija Prištine, na čelu sa zamenicom premijera i šeficom delegacije Editom Tahiri, otputovala je u nedelju u Brisel gde će se u ponedeljak i utorak sastati sa delegacijom Beograda.


Na sastancima će se, kako je saopšteno iz Vlade Kosova, razgovarati o primeni postignutih sporazuma i pitanjima telekomunikacija, energije i regionalne saradnje, a očekuje se i otvaranje razgovora o integrisanom upravljanju granicom.


U saopštenju se podseća da je Evropska komisija zvanično ocenila pozitivnom ulogu Kosova u dijalogu i istovremeno kritikovala Beograd za neostvarivanje sporazuma i zatražila implementaciju obaveza iz dijaloga.


"Vlada Kosova će se angažovati za konkretne rezultate i braniće stav da je uspeh dijaloga u ostvarivanju sporazuma i ponoviće stav da Kosovo treba da bude nagrađeno za konstruktivnost u dijalogu uspostavljanjem ugovornih odnosa sa EU", kaže se u saopštenju.

POVEZANE VESTI

Nedelja 20.11.2011. 19:03
одлазите да распродате још оно мало што је остало..одлазите ут подршку владе кажете..владе којег народа? Немате ви никакву подршку...крадете, продајете оно што нам је најмилије..мајку би рођену продали- КОЈА ЈЕ ЦЕНА вАШЕГ ОБРАЗА ако образ имате? Бог ће вам судити за ваша недела !
Nedelja 20.11.2011. 21:07
Можда овај деда није по укусу овом млађаном...
Nedelja 20.11.2011. 18:41
Sta god da se dogovori, dogovara sa nepriznatom drzavom u UN i nema nikakvu pravnu a ni moralnu vrednost. Taj sporazum cemo kad tad, pocepati i spaliti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online