Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 17.11.2011.
17:01
Beta A

SPO u Skupštini, neće da ruše Vladu

Poslanici Srpskog pokreta obnove vratili su se oko 15 časova u skupštinsku salu na nastavak glasanja, jer su dobili uveravanje da će se u naredne dve nedelje glasati o odgovoru Vlade na interpelaciju Srpske radikalne stranke o radu ministra Srđana Srećkovića, rekao je poslanik SPO Aleksandar Jugović.

Poslanici SPO napustili, pa se vratili skupštinsku salu
 

"Vratili smo se u salu, jer smo dobili obećanje da će SPO imati svog učešća u promeni kosovske politike, da će se skrenuti pažnja ministrima koji vređaju SPO i njegove žrtve i da će interpelacija u roku od dve nedelje doći na dnevni red", rekao je Jugović.

Na pitanje od koga su dobili ta uveravanja, Jugović je rekao "od onih koji to mogu da obećaju". Jugović je rekao da SPO neće rušiti Vladu, jer je glavni cilj te stranke da Srbija 9. decembra dobije status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

Na pitanje da li na ovaj način pokušavaju da smene ministra dijaspore i vera Srđana Srećkovića, koji je član te stranke, Jugović je rekao da to nije bio motiv SPO-a, već da se prekine, kako se izrazio, "medijska hajka" koja se vodi protiv te stranke i od pojedinih funkcionera Vlade.

"SPO podržava Vladu, a ministri iz Vlade govore najgore o žrtvama koje je SPO podneo. To je van svake logike. Mora da se postigne dogovor da bismo dalje mogli da funkcionišemo na valjan način", rekao je on.

Jugović je ocenio da je SPO govorio istinu o Kosovu dok neki, kako je rekao, zloupotrebljavaju sva dešavanja kako bi dobili jeftine političke poene, a "isto što i SPO rade ispod stola, krišom u mraku".

Da bi Srećković ostao na funkciji ministra, potrebno je da za odgovor Vlade na interpelaciju glasa 126 poslanika. Poslanici SPO najavili su da će u tom glasanju biti uzdržani.

Poslanici SPO napustili su glasanje, jer su tražili da se glasa o interpelaciji Srpske radikalne stranke i radu Srećkovića. Oni su se potom vratili u skupštinsku salu, na nastavak glasanja, ali pošto nije bilo kvoruma za odlučivanje, glasanje je prekinuto i biće nastavljeno u ponedeljak, 21. novembra.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 17.11.2011. 17:29
Vratili se u skupstini po naredjenju iz Brisela!!!! Svojom glavom odavno nisu sposobni da misli!
Četvrtak 17.11.2011. 18:58
Ima Sreckovic da vas upljuje u Skupstini Srbije da zardjate a morate da sedite i glasate...kakav kraj - strasan kraj zardjali upljuvani cekacete izbore...hahahaaa a da skratimo te vase muke pa da izadjemo na prevremene izbore....ne zna se koji je karaj za vas konacniji.
Četvrtak 17.11.2011. 20:27
Џабалебароши... У рудник с њима, нека буду бар једном од користи овој земљи...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online