Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Utorak 15.11.2011.
10:17
Vestionline A

"Postoji konsenzus o svemu dogovorenom u Briselu"

Šef beogradskog pregovaračkog tima u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović izjavio je da u vladi i vladajućoj koaliciji postoji konsenzus o tome da sve što je dogovoreno u Briselu treba da se primeni. On je rekao da će se to i dogoditi u najkraćem mogućem roku.

Stefanović je, na predstavljanju "Analize politike Srbije da ne učestvuje na međunarodnim skupovima na kojima učestvuju predstavnici Kosova" u Evropskom pokretu, izjavio juče da za nastavak dijaloga nije neophodno da Skupština Srbije usvoji novi dokument o Kosovu i Metohiji, ali da bi bilo dobro da se to dogodi.

Tvrdnje pojedinih eksperata, da je Srbija u Briselu priznala Vrhovni sud Kosova, su "netačne i zlonamerne": Borislav Stefanović
 

"Nije neophodno, jer i bez tog dokumenta postoji okvir za nastavak dijaloga. Postoji platforma vlade, odluke koje su postignute u Briselu i usvojene na vladi, kao i više rezolucija usvojenih u parlamentu", rekao je Stefanović i ponovo demantovao tvrdnje da vlada nije prihvatila dogovore koji su postignutu u Briselu i istakao da je pitanje njihovog usvajanja jedno, a implementacije drugo.

"Primena će se desiti u najkraćem mogućem roku. Vlada će doneti odluke o temama kao što su sloboda kretanja, katastar, matične knjige... i odmah potom će se krenuti u primenu", objasnio je Stefanović i dodao i da tu primenu trenutno otežava birokratija i poručio da "ćemo uskoro svi biti svedoci da će sve odluke postignute u Briselu u potpunosti biti izvršene".

"Sve što je doneto u Briselu treba da se primeni i o tome postoji konsenzus na nivou vlade i vladajuće koalicije", ukazao je Stefanović.

Šef beogradskog tima je ocenio da su tvrdnje pojedinih eksperata, da je Srbija u Briselu priznala Vrhovni sud Kosova, "netačne i zlonamerne". U tom smislu Stefanović je rekao da je Srbija, kroz dijalog sa Prištinom, prvi put dobila mogućnost da utiče na važne procese koje inače, zahvaljujući zalaganju međunarodne zajednice, vodi isključivo Priština.

"Mi ne možemo da ukinemo institucije koje su Prištini dali Unmik, Savet bezbednosti UN i velike sile. Oni inače sami mogu da sprovode katastarske radnje, imaju svoj katastar i sve to rade bez našeg uticaja, a mi smo kroz dijalog i dogovor o katastrima dobili mogućnsot da utičemo na te procese. Dobili smo pravo na uticaj", podvukao je Stefanović.

POVEZANE VESTI

Utorak 15.11.2011. 10:45
Kako cete odgovarati za sve prevare i nenesenu steta srpskom narodu. Kukala vam majka.
Utorak 15.11.2011. 10:50
Ovaj bi i rodjenu majku prodao .
Utorak 15.11.2011. 10:55
Vidi mu se mentalna bolest na licu. A i rasirene zenice dosta govore poznavaocima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online