Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Utorak 15.11.2011.
13:46
J. L. Petković - Vesti A

Vrag odneo šalu

Ukoliko se uskoro ne bude razgovaralo o deklaraciji o Kosovu, sazvaću Odbor za KiM i uputiti novi zahtev predsednici Skupštine da zatraži od Vlade da parlamentu podnese predlog dokumenta sa planom stabilizacije stanja na Kosmetu, kaže za "Vesti" Ljubomir Kragović, predsednik tog odbora.

KOJIM PUTEM KRENUTI: Boris Tadić

On priznaje da je "potpuno iznenađen izjavom predsednika Borisa Tadića da do usvajanja deklaracije ne mora da dođe".


- Tako nije razmišljao kada smo usvojili odluku da se situacija na Brnjaku i Jarinju vrati u stanje pre 25. jula - kaže Kragović.


Skupština Srbije je taj dokument krajem jula relativno lako usvojila, sa 181 glasom. Ova deklaracija je došla u škripac zbog neslaganja o tome šta se i o čemu pregovaralo, a njena važnost je utoliko veća, jer Brisel netremice posmatra da li će dosadašnji dogovori sa Beogradom biti ispoštovani ili ne.

Opozicija je sve glasnija u oceni da je meka politika Srbije o Kosovu, a u skladu sa

Nema veze sa životom


- Ne priznajemo Vrhovni sud Kosova i to nema veze sa životom, kazao je Stefanović povodom navoda u medijima da se sporazumom o katastru postignutim u Briselu priznaje ta institucija i da to neki ministri nisu želeli da potpišu na sednici Vlade Srbije. On podvlači da je Vlada usvojila sve izveštaje iz Brisela i da su oni do sada više puta predstavljani u parlamentu.

njom i deklaracija, uslov EU. Demokratska stranka Srbije uporno ponavlja da se ucene Brisela iz dana u dan pojačavaju kako se približava 9. decembar, kada se treba odlučiti o kandidaturi Srbije za članstvo u EU.


Predsednica Skupštine Slavica Đukić Dejanović ne očekuje da će ovih dana očekivana Deklaracija stići u Parlament. Šefica poslaničke grupe DS-a Nada Kolundžija i predsednik SPS-a Ivica Dačić slažu se da bi sednica o deklaraciji bez jedinstvenog stava bila kontraproduktivna i štetna po nacionalne interese.


- Načelno, svi imaju zajednički stav o Kosovu, ali pojedinačno svako ima svoje mišljenje - rekao je Dačić.


Pojedinačno, ni vladajuća koalicija se nije puno izjašnjavala o dogovorima pregovaračkog tima, pa se tako ovih dana čuje da je "Vlada sprečila priznavanje Vrhovnog suda Kosova" tako što nije prihvatila dogovoreno u Briselu.

Na led je stavljen šef pregovaračkog tima Borislav Stefanović, a sve je više glasova da mu eksere pod točkove podmeću i stranačke kolege. I predsednik odbora za KiM Ljubomir Kragović kaže da su poslanici, iako usmeno, uspeli da nešto saznaju na odborima za Kosmet, iako je, kako kaže "ono što je Stefanović dogovorio protivno Ustavu". Zašto su ćutali?

Trgovina


Trguje se Kosovom zbog neizvesne budućnosti. Brisel na taj način traži od Srbije da uspostavi dobrosusedske odnose sa južnom pokrajinom, pre svega uspostavljanjem granica između Kosova i ostatka Srbije, smatra portparol DSS-a Petar Petković.


- Od Stefanovića i Bogdanovića smo na sednicama odbora za KiM dobili usmena saopštenja o postignutim dogovorima i za matične knjige i registarske tablice, i za sve ostalo. Prvi pisani dokument smo dobili od sekretara pregovaračkog tima posle runde dijaloga o katastru i carinskim pečatima. Tamo je još tada sve pisalo, ali njih to nije interesovalo. Mi smo govorili da je to protivustavno i da ih treba tužiti, ali su ostali imali drugačije direktive od poslaničkih klubova. Tek sada vide da je vrag odneo šalu - kaže Kragović. 

Utorak 15.11.2011. 14:15
Кабинет .. Његов. И опет одшкринута врата ... - Шефе, чекају Вас да потпишете декларацију ... - После Даро, после ... само да променим кравату. Након месец дана ... - Шефе, у сали још седе и чекају ... - Шта Даро чекају више, јесу ли им исплаћене дневнице? - Па дневнице су добили и по то дупло, него чекају да потпишете оно ... - Јао Даро ја сам заборавио ... А колико је хитно, пошто журим на фитнес? - Па нека сачека и то, па кад се вратите ... Након две године ... - Шефе, шта ћете данас да радите? - Ништа Даро, данас да сређујем заостала акта ... Види ово отуд ово овде? - Шта шефе? -Неки документ, пише на њему Декларација ... свашта, стајало ту пред носом, а ја је тражио по свету ...
Utorak 15.11.2011. 13:55
Nista im ne verujem.sve rade protiv onog dole napacenog naroda
Utorak 15.11.2011. 14:07
Prosto i jednostavno : na vlasti su izdajnici koji ne rade za interese srpskog naroda i Srbije. Sta mozete ocekivati od njih? Opozicija nije nista bolja, samo se malo vise bore da zasednu u fotelje i na njihov red pljackaju vec unistenu zemlju. Katastrofa
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online