Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 13.11.2011.
20:28
Beta A

"Deklaracija o Kosmetu i nije potrebna"

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović kazala je večeras da Vlada danas nije dostavila Parlamentu novu deklaraciju o Kosovu i Metohiji, ali i navela da Srbija ima utvrđenu politiku prema pokrajini.

Vladi i bez deklaracije ima politiku o Kosovu i Metohiji: Slavica Đukić-Dejanović

Ona je rekla da se utvrđena politika Srbije o Kosovu i Metohiji neće menjati. Predsednica parlamenta je kazala da je tačno da ne mora da se usvoji nova deklaracija jer Srbija ima utvrđenu politiku o KiM.

"Vlada je sada na potezu", rekla je Đukić-Dejanović.

Na pitanje da li se možda razmišlja da se odustane od predlaganja nove deklaracije o Kosmetu, Đukić-Dejanović je kazala da do sada nije imala takvu informaciju.

Predsednik Srbije Boris Tadić rekao je ranije danas da je dobro doneti novu deklaraciju o Kosovu i Metohiji, ali i da sve prethodne deklaracije već definišu način na koji se pregovara o KiM.

"I da ima deklaracije i da je nema, mi možemo da nastavimo politiku o Kosovu. Ako je nema, to ne znači da smo slomili politiku prema Kosovu i da nastupa neki crni dan, nastavljamo dalje, dovoljne su i dosadašnje deklaracije", kazao je Tadić gostujući na Prvoj srpskoj televiziji.

POVEZANE VESTI

Nedelja 13.11.2011. 20:30
Sta ce nam deklaracija, imamo USTAV !!!
Nedelja 13.11.2011. 21:03
Играла се деца, па сад мало хоће деклерацију мало неће. И наравно ту је г."мирођија" да мало зачини. У нашој држави влада јавашлук и нерад и никога од владајуће елите није брига за будућност Србије и њене нације, чак системски убијају Државу и Српство у народу, не знам само до када. Србија Србима
Ponedeljak 14.11.2011. 07:23
Наравно да није потребна, јер их има више него довољно - али ни једна није представљала ништа за досманлије. Уместо празних декларација, неопходна је државна помоћ Србима на целом Космету и свим Србима! У том смислу неопходно је да Скупштина покрене питање одговорности нарочито за следећа кривична дела: зашто влада, председник Србије и остале досманлије не примењују декларације и резолуције Скупштине; зашто они раде противно Уставу Србије и државним и народним интересима; зашто државни тужилац не покрене питање одговорности за кршење Устава и Кривичног закона због тзв. припремних радњи за издају и угрожавање интегритета државне територије...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online