Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Subota 12.11.2011.
16:01
Beta A

"Rešenje za prelaze nije idealno, ali je najbolje moguće"

"Važno je da svi sačuvamo jedinstvo i trezvenost u ovoj teškoj situaciji i da građani razumeju da smo se trudili i da ćemo se truditi da dođemo do rešenja u skladu sa našim nacionalnim državnim interesom i koje je u interesu Srba sa Kosova i Metohije", kazao je Stefanović za agenciju Beta. "Nijedno od rešenja nije idelano, kao što sam rekao, ...birali smo najbolje moguće rešenje, kao i uvek do sada", rekao je Stefanović.

Vlada priprema finalnu verziju deklaracije koja će "u kratkom roku" biti odobrena i upućena Skupštini Srbije: Borislav Stefanović

Stefanović je to izjavio kao odgovor na pitanje da se iz svega što se moglo saznati iz medija i od njega samoga, može zaključiti da je rešenje za prelaze na severu Kosova ipak postignuto.

Šef pregovaračkog tima je dodao da je suština da državni organi donesu odluke pre bilo kakvog dogovora i da se o njemu, kao i uvek do sada, informišu predstavnici Srba sa severa Kosova.

Stefanović je dodao da je Beograd uvek informisao predstavnike Srba i pre i nakon postizanja dogovora, i da to namerava da učini i sada.

Prema Stefanovićevim rečima, Sednica Skupštine o Kosovu biće onda kada se obezbedi dovoljno široka podrška u parlamentu, jer planirani dokument - deklaracija zahteva i podrazumeva prevazilaženje svih stranačkih podela.

Opozicione stranke od 20. oktobra traže raspravu o Kosovu u parlamentu, a veći deo opozicionih poslanika bojkotuje skupštinska zasedanja dok ne bude održana ta rasprava.

Stefanović je odbacio navode medija o tome da Vlada nije prihvatila dogovore koje su delegacije Beograda i Prištine postigle u Briselu.

"Netačno je da Vlada nije usvojila dogovore iz Brisela, usvojila ih je odmah pošto su postignuti. Skupštini - kabinetu presednika parlamenta i Odboru za Kosovo i Metohiju, osam puta smo slali izveštaje sa svim dogovorima iz Brisela", rekao je on.

Upitan da li zna da li će biti odobren zahtev predstavnika opština sa severa Kosova da prisustvuju skupstinskoj sednici o deklaraciji, Stefanović je rekao da oni imaju svoje predstavnike u partijama, tako da je ispunjen uslov reprezentativnosti, a ako je pitanju samo prisustvo, o tome odlučuje parlament.

Šefica pregovaračkog tima Prištine Edita Tahiri juče je rekla da je Priština saglasna da se problem prelaza Brnjak i Jarinje reši zajedničkim, "integrisanim upravljanjem".

Prištinski mediji preneli su danas da su se Beograd i Priština dogovorili o zajednickom, "integrisanom upravljanju" prelazima.

Dogovor predviđa zajedničke patrole carinskih i pograničnih službenika sa Kosova, iz Srbije i Euleksa, a sporazum bi trebalo da se odnosi i na ostala četiri administrativna prelaza sa Srbijom.

POVEZANE VESTI

Subota 12.11.2011. 16:08
Zaustavicete tebe Borko Evorpa koja zbog onih tvojih Izraelaca puca po savovima. Ne baljezgaj nego cekaj izbore i ne pokusavaj nestati ..procesuiracemo te i zatvoriti!!!
Subota 12.11.2011. 16:28
Bilo bi idelno i najbolje da ti Stefanovicu odes.
Subota 12.11.2011. 16:58
Кад видим овог шоњу немам три дана напретка!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online