Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Subota 12.11.2011.
11:49
Kurir A

Čačak: Vodili osnovce da gledaju lascivni crtać

Zamislite da vam desetogodišnja ćerka dođe iz škole i pokaže 300 dinara koje je dobila od tri drugara da bi im pokazala grudi i pri tom kaže da su joj tražili nazad pare kada su ustanovili da je "ravna k'o daska"! Ukratko, ovo je jedna od secena iz crtanog filma koji su osnovci nižih razreda škole "Vuk Karadžić" iz Čačka kolektivno išli da gledaju na dečjem festivalu.

Auuuuu, pitam se kakav je jezik ovoj devojčici

Učenike od prvog do četvrtog razreda Osnovne škole "Vuk Karadžić" nastavmici su vodili da gledaju crtani film "Titef", prepun erotskih scena.

"Zamislite scenu: tri dečaka stoje pored devojčice i daju joj po evro da bi joj videli grudi. Kad ona uzme novac od njih i skine se, oni su razočarani jer je ravna i traže svoj novac nazad. Ceo film je takav, a najveće zaprepašćenje izazvala je poslednja scena, u kojoj dečak Titef, kome se roditelji razvode, vodi oca na rođendan kod svoje drugarice. Tamo ga upoznaje s njenom majkom i kaže joj da vodi računa da tatini spermatozoidi ne prođu kroz njeno telo. Zar nije skandalozno da deca to gledaju", kaže ogorčena majka M. D, koja je zajedno s detetom gledala film u Domu kulture u Čačku.

Pročitajte još

 

Ona kaže da se kroz ceo film potenciraju razvod, seks i nekulturni izrazi. "Moje dete je treći razred, i kad je došao kući, baki nije smeo da prepriča film. Rekao je da ga je sramota", priča M. D. i dodaje da je ovaj film puštan u okviru dečjeg festival filma Kids fest.

Direktor OŠ "Vuk Karadžić" Dragan Parezanović kaže da su dobili ponudu od Doma kulture i da su izabrali nekoliko animiranih filmova. "Zaista nisam gledao film, tako da ne mogu da komentarišem", kaže Parezanović.


Urednik filmskog i video-programa u Domu kulture Milan Alimpijević kaže da su svi filmovi koji su prikazani u Čačku, prikazani i u Beogradu. "Mi smo dobili deset filmova, od kojih smo izabrali šest. Nisam pogledao film, tako da ne znam o čemu se radi", kaže Alimpijević.

O čemu se radi u crtaću, koji je izgleda namenjen za seksualno obrazovanje dece, pogledajte: 

Mada je seksualno obrazovanje značajno, jer se u Srbiji godišnje zabeleži više od 16.000 adolescentskih trudnoća, od kojih je 90 odsto neželjenih i završi se abortusom, prikazivanje ovakvog filma verovatno nije najbolji način da se deca upoznaju sa seksualnošću i promenama kroz koje njihovo telo prolazi.

POVEZANE VESTI

Subota 12.11.2011. 11:54
Сви дигли руке од деце...
Subota 12.11.2011. 13:06
To pokazuje nebrigu, povrsnost, inertnost... institucija koje vode brigu o vaspitanju i skolovanju dece. Svako od ucesnika u ovom skandalu mogao je preko interneta da ima uvid o kakvom se crtanom filmu radi kao i u odlucivanju izbora. Direktori skolskih ustanova, vecinja njih ima svoj privatni posao pride i neobracaju potrebnu paznju pema obrazovanju dece... Skandali preko kljiga, manifestacija, crtanih filmova, nastave... To sve ukazuje da nema kontrole...
Subota 12.11.2011. 13:06
nije toj jadnoj deci dosta pinka,palme cece,dzeja karauslei td.tj srbije pa su prinudjeni jos da gledaju jeftije americke gluposti napred srbijo...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online