Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 11.11.2011.
12:39
Politika, Slobodna Evropa A

Kuper predlaže integrisane carinske prelaze

Posrednik EU u dijalogu Beograda i Prištine Robert Kuper mogao bi uskoro da predloži kao rešenje integrisano upravljanje administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak.

Robert Kuper i Borislav Stefanović
 

"U Briselu se ozbiljno razmatra predlog integrisanog upravljanja na prelazima Brnjak i Jarinje", rekao je dopisnik iz Brisela Rikard Jozvijak, a prenosi "Politika".
 

"Prema izvorima bliskim Robertu Kuperu, a to su diplomate iz Evropskog saveta, i Srbija i Kosovo su načelno prihvatili takvu opciju", dodao je on.
 

Prema Jozvijakovim rečima, još nije postignut dogovor o broju carinika iz sva tri bloka - koliko će biti albanskih, koliko srpskih, koliko Euleksovih, a još nema ni konsenzusa što se tiče komandnog lanca.

"Ovo je verovatno i najteži problem - da se postigne i sporazum o tome ko će donositi konačne odluke - Euleks, Albanci ili Srbi ili svi oni zajedno", ocenio je Jozvijak.

Na pitanje da li bi takav sporazum mogao biti uskoro postignut, dopisnik RSE, sa sedištem u Pragu, odgovorio je potvrdno.

Administrativni prelaz Brnjak
 

"Ako srpski parlament u subotu da predstavnicima svoje zemlje mandat za nastavak razgovora s Prištinom, onda dijalog u Briselu može da se nastavi verovatno već sledeće nedelje", rekao je Jozvijak.

Upitan da li u Briselu razmišljaju o tome šta će biti preduzeto, ako Srbi sa severa Kosova odbiju ponudu Beograda u pogledu opcije integrisanog upravljanja prelazima, Jozvijak je odgovorio da bi to moglo biti "ozbiljna prepreka" pošto EU može da predloži političko rešenje, ali ne može da utiče na situaciju na terenu.

"Oni mogu da razmišljaju i predlože političko rešenje, ali ne mogu da utiču na to šta će se dešavati na terenu", rekao je on i dodao: "Ali, ono na čemu zaista rade i u šta ulažu maksimum napora jeste da se izbore za konsenzus kojim bi se došlo do rešenja na severu, što bi omogućilo Srbiji da 9. decembra dobije status kandidata."

POVEZANE VESTI

Petak 11.11.2011. 12:53
A konacne odluke da donosi UNMIK ?
Petak 11.11.2011. 14:50
Ehaa.. Ehaa... Ehaaaa... Danas je 11.11 Ehaa.. Ehaa... Ehaaaa... U 11:11 pocelo je 5.Godisnje doba pod imenom Karneval... Ehaa.. Ehaa... Ehaaaa... Od danas su Budale na vlasti... Ima Dvorske i Seoske i Belo Svedcke.... Budale hocu da napomenem... Ehaa.. Ehaa... Ehaaaa... RRRR Re tete Re tete Rete Rete Re teteeeee Teret Teret Re teteeee
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online