Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Utorak 08.11.2011.
17:27
Blic A

Tadić: Nemojte da mi dirate Mrku!

Posle više od godinu dana, od kada je svečano proglasio početak radova i uz pretnju ostavkom obećao završetak izgradnje deonice Koridora 11 duge 12,6 kilometara do novembra ove godine, ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić ponovo je došao u Nerpričavu. Ovoga puta, veliko gradilište sa resornim ministrom obišao je i predsednik Srbije Boris Tadić, koji je ujedno i predsednik Nacionalnog veća za infrastrukturu. Pošto Mrkonjić nije bio raspoložen da odgovara na pitanja novinara "Blica" zbog čega kasne radovi na deonici Ub-Lajkovac, u odbranu ministra priskočio je predsednik.

Boris Tadić i Milutin Mrkonjić u obilasku koridora 11
 

Blic: Zašto ste davali nerealne rokove? Za prvu deonicu ste rekli da će biti završena u oktobru.

Mrkonjić: Odakle vi znate da su rokovi nerealni? Vi kao znate bolje od mene kakvi rokovi treba da budu? Pa šta, 120 godina nismo radili ništa!

Blic: Pa zašto ih onda dajete?

Mrkonjić: Zato da bismo stigli nešto da uradimo! Ali neću sada da oduzimam reč predsedniku...

Tadić: A vi nemojte da mi dirate Mrku sada, dirajte ga kad nisam tu.

Mrkonjić: Apsolutno! Oni ovde i ne dođu kad niste tu!

Tadić: I ja sam se ljutio na Mrku zbog tih rokova, ali on ima neku drugu logiku da kad da rok, ubrzava proces. Kad bi dao sporiji rok, onda bi bilo još sporije. Je l’ tako, Mrko?

Mrkonjić: Tako je!

Tadić: To je kao kad student ima ispit i uči za junski ispitni rok, a velika je verovatnoća da će ga u stvari položiti u septembru. To svi koji studiraju veoma dobro znaju. Eto, sad sam objasnio stanovnicima o čemu se tu radi...

Tadić je 7. novembra izjavio da radove na Koridoru 11 treba ubrzati.

U izgradnji je trenutno Koridor 11, deonica od Uba do Lajkovca, koji bi od granice sa Rumunijom, preko Beograda i Čačka, vodio do granice sa Crnom Gorom kod Boljara, a zatim i do Bara. Predviđeno je da ta saobaraćajnica dalje vodnim putem Bar-Bari povezuje Rumuniju, Srbiju, Crnu Goru i Italiju.


Pored deonice Ub-Lajkovac ranije je najavljivano da su u pripremi početni radovi na trasi autoputa Beograd-Čačak, na deonicama Beograd - Obrenovac (25 km), Obrenovac-Ub (27 km), Lajkovac- Ljig (25 km) i Ljig-Cacak (50 km).

POVEZANE VESTI

Utorak 08.11.2011. 17:36
budale.
Utorak 08.11.2011. 18:24
Они од нас праве будале!
Utorak 08.11.2011. 18:26
Sve više počinje da liči na cirkus s klovnovima.....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online