Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 08.11.2011.
14:44
Beta A

Izveštaji o reviziji do kraja godine

Predsednik Državne revizorske institucije (DRI) Srbije Radoslav Sretenović izjavio je danas da će do kraja godine biti završeni izveštaji o reviziji finansija javnih preduzeća, ministarstava i lokalnih samouprava za 2010. godinu.

Radoslav Sretenović

U pauzi okruglog stola "Interna kontrola i eksterna revizija u Srbiji", on je novinarima rekao da su kod nekih kontrolisanih korisnika budžeta revizije već završene, a da se kod nekih nalaze u fazi dostavljanja predloga izveštaja na koje postoji pravo prigovora.

"Svakako da ima puno nepravilnosti na koje ćemo ukazati kroz izveštaje. Nije poštovan Zakon o javnim nabakama i Zakon o budžetskom sistemu", istakao je Sretenović i dodao da po zakonu sada ne može da govori o konkretnim nepravilnostima.

On je rekao da je kod javnih preduzeća DRI (www.dri.rs) dostavio predlog izveštaja o reviziji državne aviokompanije Jat ervejz i dodao da je programom revizije finasijskih izveštaja obuhvaćeno još 14 javnih preduzeća.

"To su pre svega velika javna preduzeća kao što su Putevi Srbije, Železnica Srbije, ali i druga javna preduzeća na celoj teritoriji Srbije", rekao je Radosavljević.

Prema njegovim rečima, u Nišu su obuhvaćena četiri javna preduzeća, u Kragujevcu jedno, u Kruševcu jedno, u Novom Sadu tri, a kod nekih je, kako je rekao, već završena revizija.

Glavni državni revizor Srbije je rekao da je završena za Gradsku toplanu "Nišu", Javno komunalno preduzeće "Medijana", Sportsko poslovoni centar "Vojvodina" (SPENS) i Vode Vojvodine.

Sretenović je napomenuo da je programom bila predviđenja kontrola finasija 14 lokalnih samouprava, među kojima su gradovi Novi Sad, Niš, Kragujevac, Jagodina, kao i budžet Pokrajine Vojvodine, čiji bi izveštaj o reviziji trebalo da bude završen narednog meseca.

"Upravo su završeni izvestaji o reviziji završnog računa lokalnih vlasti u Leskovcu i Zaječaru. Nalazimo se u fazi dostavljanja izveštaja o reviziji Grada Beograda, predlog izveštaja o reviziji završnog računa Grada Niša i nacrt izveštaja o reviziji Novog Sada", rekao je on.

Prema rečima Sretenovića, finasijski izveštaji za 2010. godinu kontrolisani su kod Ministarstva odbrane, Ministarstva finansija, Ministarstva unutrasnjih poslova, Ministarstva ekonomije, Ministarstva za Kosovo i Metohiju i Ministarstva životne sredine.

U okviru Ministarstva finansija obavlja se i revizija dve uprave - Uprave carina i Poreske uprave, rekao je glavni državni revizor Srbije Radoslav Sretenović.

POVEZANE VESTI

Utorak 08.11.2011. 15:37
Pre nego sto sprovedete "reviziju" trebalo bi povecati kapacitete kazneno-popravnih ustanova, da bi bilo mesta za sve koji ce tamo boraviti posle revizije. Ali posto ce revizija biti "revizija", nec nikome nista faliti osim mozda nekom sitnom cinovniku kome ce se staviti na dusu neka sitna pronevera.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online