Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 08.11.2011.
02:02 >> 09:45h
Večernje novosti A

Bramerc: Nema novih uslova za Srbiju

Glavni tužilac Haškog suda Serž Bramerc, koji će danas i sutra boraviti u poseti Beogradu, izjavio je da taj tribunal nema novih uslova za Srbiju i najavio da će pitanje jataka biti samo jedna u nizu tema, koje se tretiraju u okviru uobičajene saradnje Beograda i Haga.

Serž Bramerc: Moramo da saznamo ko je pomagao beguncima
 

"U septembru sam bio u Beogradu, da bi se zatvorilo poglavlje begunaca. Ovoga puta idem, po običaju, da bih finalizirao svoj izveštaj za Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija, koji treba da bude poslat oko 15. novembra", rekao je on u intervjuu "Novostima".

Bramerc je naglasio da je poglavlje s hapšenjem begunaca zatvoreno i da očekuje informacije u vezi s mrežom podrške Ratku Mladiću i Goranu Hadžiću, o čemu će razgovarati s "biroom ministra Rasima Ljajića, s kojim, kako je rekao, saradnja funkcioniše veoma dobro".

"Želimo da saznamo kako su begunci uspevali da se kriju tolike godine... Ali, to je proces. Ne mogu se za nekoliko nedelja rasvetliti godine bekstva. Već sam dobio neke informacije, nadam se da ću dobiti nove. Ali, ovi razgovori će se nastaviti i posle moje misije", kazao je on.

Bramerc je naveo da je u toku saradnja u okviru različitih procesa, pristup dokumentima, svedocima... i da postoji čitava serija ostalih elemenata. Na pitanje da li je evropske integracije Srbije i dalje potrebno uslovljavati, Bramerc je kazao da se odluka o tome donosi u Briselu, a ne u Hagu.

"To je pitanje koje treba postaviti onima koji su utvrdili uslove. Razumeo sam da uslovljavanje i dalje postoji. Ali, EU je u oktobru prošle godine jasno istakla da je najbolji dokaz saradnje hapšenje dvojice preostalih optuženih. Oni su uhapšeni. Na Evropskoj uniji je da da politički značaj ovim hapšenjima. Ali, to je odluka koja se donosi u Briselu, a ne u Hagu", zaključio je on.

POVEZANE VESTI

Utorak 08.11.2011. 05:56
Ne znam zasto Seselj sedi u Hagu, a Vuk Draskovic ne.Posaljite im Vuka i uslovi ce biti vise nego ispunjeni, budite tako velikodusni prema Evropi, a i prema gradjanima Srbije.Vuka u Hag bez uslovljavanja!!!Sto se Evrope tice, zaboravljamo da je u krizi Grcka, Portugal, Irska...To su pasivni i lenji krajevi Evrope, uvek ziveli na dugu.Prava Evropa, Nemacka, Francuska, Svedska itekako dobro stoji i raspadom Evrope stvorila bi se samo jos veca razlika izmedju njih i siromasnih, ali oni opet sve cine da Evropska zajednica opstane.Budimo malo posteni i prema njima, zaboravimo predrasude, iako je to tesko pobediti.
Utorak 08.11.2011. 10:17
nema novih...josh samo da im ispune zelju od ovih starih uslova i predaju Kosovo shiptarima....posle ce da dodju novi uslovi....Vojvodina i Rashka tj. po njima Sandzak.....ja kazem NE U EU....NE TREBAJU NAM UOPSHTE.....RASPADA IM SE SISTEM, A MI BI DA UDJEMO.....VAN PAMETI....
Utorak 08.11.2011. 10:00
Просто невероватно!? Хајде нађите још нешто, нисмо навикли!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online