Nedelja 29. 9. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 06.11.2011.
15:56
Beta A

''Srbi sa KiM, ne prihvatajte sporazum o prelazima''

Skupština zajednice Opština Kosova i Metohije pozvala je danas Srbe sa severa Kosova da "ne prihvate sporazum kojim bi se rešilo pitanje prelaza Brnjak i Jarinje jer bi se njime zaokružila državnost Pokrajine a on je u suprotnosti sa važećim Ustavom Republike Srbije".

"Najava šefa pregovaračkog tima Beograda Borislava Stefanovića da je blizu rešenje za administrativne prelaze Brnjak i Jarinje, za koje i sam kaže da nije idealno, predstavlja kapitulaciju pred zahtevima Prištine", navodi se u saopstenju Skupštine zajednice Opština Kosova i Metohije i dodaje da se "tim dogovorom predviđa da na prelazima budu i Tačijevi carinici i Redžepijevi specijalci".

Foto: Ilustracija

"Izgovor da je jedan od carinika Srbin ne znači ništa, jer on nosi samo srpsko ime i prezime, a u službi je u uniformi i sa pečatom samoproglašene drzave Kosovo", navodi se u saopštenju i dodaje da se "sporazumom zabija nož u leđa Srbima sa Kosova i Metohije i njihovoj tromesečnoj borbi za goli opstanak i celovitu srpsku državu".

Zbog ovih, kao i svih ranijih dogovora sa Prištinom, kojima je Borislav Stefanović lišio Srbe sa Kosova i Metohije ličnih dokumenata, Skupština zajednice Opština Kosova i Metohije podneće u najskorije vreme krivičnu prijavu protiv Stefanovića za delo nacionalne veleizdaje, kaže se u saopštenju koje je potpisao predsednik Skupstine ZOKiM Radovan Nicić.

Nedelja 06.11.2011. 16:27
"....Izgovor da je jedan od carinika Srbin ne znači ništa, jer on nosi samo srpsko ime i prezime, a u službi je u uniformi i sa pečatom samoproglašene drzave Kosovo .... ...Zbog ovih, kao i svih ranijih dogovora sa Prištinom, kojima je Borislav Stefanović lišio Srbe sa Kosova i Metohije ličnih dokumenata, Skupština zajednice Opština Kosova i Metohije podneće u najskorije vreme krivičnu prijavu protiv Stefanovića za delo nacionalne veleizdaje ". Bas tako neka vec jedno klupko da se rasplete i krene sa imenovanjem izdajnika!
Nedelja 06.11.2011. 16:46
До краја! Унутар граница државе Србија не сме граница; равноправних регија да! и ништа више. Саплеменици косметски, надам се да сте сконтали наум београдских удворица, лицемера....да сте спознали значење мудрости: усе и у своје кљусе; а ако ко помогне добро му било.
Nedelja 06.11.2011. 16:17
Иако народ косметски зна да га држава издаје, опет некако испоштује Београд, верује српском руководству, а од свега - мрка капа!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online