Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 02.11.2011.
16:36
A

Pančevo: Nisu utvrđeni uzrozi zagađenja

Uzroci najnovijeg zagađenja u Pančevu nisu utvrđeni na današnjem sastanku gradonačelnice Vesne Martinović sa direktorima petrohemijskih fabrika, pa će biti sačekan izveštaj republičke inspekcije za zaštitu životne sredine koja sprovodi vanredni nadzor rada postrojenja.

Kombinacija smoga i magle daje prilično gadno zagađenje vazduha u gradovima
 

Aparati pančevačkog Zavoda za javno zdravlje su od ponoći do tri sata ujutru izmerili nezapamćene koncentracije benzena koje su se kretale između 400 i čak 1.000 mikrograma po metru kubnom vazduha.

Granice normalnih vrednosti znatno su nadmašivala i prisustva praškastih materija čiji su pikovi na pojedinim mernim mestima dostizali od 500 do 750 mikrograma, i azotnih oksida kojih je bilo oko 300 mikrograma po metru kubnom vazduha.

Predstavnici Azotare i Petrohemije saopštili su da zbog loše meteorološke situacije njihovi pogoni u utorak ili nisu radili, ili im je rad sveden na minimum.

U Rafineriji nafte Pančevo su juče tokom dana smanjivane i obustavljane isporuke derivata kako je raslo zagađenje, da bi svaka aktivnost prestala u 22 časa, izjavio je direktor Miodrag Bogojević.

Dodao je da rafinerijski pogoni rade na minimumu, kao i da je obustavljena prerada otpadnih voda iz njih kako bi bilo sprečeno dodatno zagađenje.

"Ove mere sprovodimo uprkos pritisku tržišta za isporuku derivata. Jutros smo vratili 70 cisterni s kapije, pa se nadam da ovakvo vreme neće potrajati jer bi to moglo ugroziti snabdevanje pumpi i industrije", rekao je Bogojević.

Mere koje je industrija sprovela nisu dovoljne, jer je trebalo da ih preduzmu još u ponedeljak kada su od meteorologa dobili prognozu iz koje se vidi da će vremenske prilike biti vrlo nepovoljne, pa je trebalo tada da smanje ili zaustave svoje aktivnosti, rekla je Milica Sarić-Tanasković lekarka Zavoda za javno zdravlje.

Ona je apelovala na Pančevce da i narednih dana prate izveštaje o zagađenju i ne izlaze iz kuća kada ono postane povećano.

Sreda 02.11.2011. 16:38
Pancevo moze da bude i najprljaviji grad...on ce i dalje biti u mom srcu!!
Sreda 02.11.2011. 20:06
Pitaj Boga cega se sve narod u Pancevu do sada nagutao. Katastrofa koja je po meni jos veca je to sto drzava ne preduzima nista kako bi sprecila ovo zagadjivanje Panceva. Nalazimo se u 21 veku, ali smo po svemu u 19.
Sreda 02.11.2011. 17:13
Руси су скоро истраживали зашто је код њихових мушкараца плодност умањена, па су у сперми откривали аномалије попут двоглавих сперматозоида или трорепих, а кажу да просечном Русу сперматозоиди пливају у отровној супи, пуној олова и осталих тешких метала. Хвала Богу да смо добили здраву и праву децу и од прве, пре него нам је тата муж прешао да ради у Панчево! Стварно не знам како тамо астматичари функционишу.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online