Petak 17. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
37
Sreda 02.11.2011.
09:23
Večernje novosti A

"Ovoj vladi treba još jedan mandat"

Ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić rekao je da ovoj vladi treba još jedan mandat da završi započete projekte i da nema razloga da se njen sastav menja. "Ne bi bilo dobro za započete projekte da se promeni vlast. Na izbore idemo u istoj koaliciji", poručio je Mrkonjić.

Treba mu još dve godine da posvršava poslove

"Ovoj vladajućoj koaliciji treba još jedan mandat da završi sve velike infrastrukturne poslove. Zato bi eventualna politička promena i presecanje kontinuiteta posle izbora mogli da budu pogubni po započete projekte od nacionalnog značaja", rekao je za "Večernje novosti" Milutin Mrkonjić, ministar za infrastrukturu i energetiku i potpredsednik SPS, koji očekuje da će njegova stranka ponovo izaći na izbore sa PUPS i JS, i da će, opet formirati novu vladu sa Tadićevim demokratama.

Mrkonjić kaže da smo mala zemlja sa nedovoljno stručnih kadrova, pa jedan mandat nije dovoljan da se završe strateški poslovi.

"Setimo se kako je prekinut kontinuitet obnove zemlje posle promena 2000. godine, kada je revanšizam prema započetim projektima upropastio sve. Voleo bih da postoji opšti politički konsenzus oko velikih infrastrukturnih projekata i da se izborima ne zaustavljaju poslovi. Idemo u tom pravcu, ali mislim da još nismo dovoljno sazreli da bismo bili i mudri", kaže ministar za infrastrukturu.

Iako je predizborna kampanja već počela, a političari i državni funkcioneri više govore o kolicijama i predizbornim temema, Mrkonjić kaže da u njegovom ministarstvu kampanje nema, već da se radi.

"Ceo život vodim samo jednu kampanju - da iza sebe ostavim dela. Ne razmišljam o izborima, niti se bavim sitnim dnevnim strančarenjem. Pred narod ću da izađem sa putevima, mostovima, projektima koji su pred nama", rekao je Mrkonjić.

Kao svoj najveći uspeh u "Tadićevoj eri" ministar je naveo 170 kilometara auto-puta i "velelepni most Beška", koji  je juče prisvojio i bivši ministar Velimir Ilić.

"Ali treba reći da u resoru koje vodi moje ministarstvo radi 100.000 ljudi u saobraćaju i još 50.000 u energetici. Oko 25.000 kamiondžija doprinose zemlji milionima evra. U reformu je ušla i železnica sa 25.000 zaposlenih. Moj resor je razvojni, tu se zapošljavaju ljudi. A ja ne otpuštam nikoga", objasnio je on.

Umesto da vodi kampanju Mrkonjić planira da se do kraja godine završi i "ipsilon krak" od Subotice do Kelebije. Obilaznici oko Beograda daje rok za završetak godinu dana, a za most "Gazela" kaže da će biti gotova za desetak dana. 

Na pitanje novinara da li planira da ostane na istoj funkciji Mrkonjić je rekao da još nije planirao o tome, ali mu nedostaju dve godine rada da završi pta je naumio.

"Ali mislim da bi mi bile dovoljne još dve godine da završimo Koridor 10 i da uđemo u punu realizaciju Koridora 11", rekao je ministar. 

Sreda 02.11.2011. 09:26
ovaj nije normalan.
Sreda 02.11.2011. 09:25
Ako ovi ostanu jos jedan mandat,Srbija nece vise da tone,nego sve je bliza nebu. Hocete,i tata bi sine.
Sreda 02.11.2011. 09:27
Pa naravno da vam treba, da zavrsite ubijanje Srbije, jos se batrgamo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online