Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
16
Utorak 01.11.2011.
19:08
B92 A

Zapisnik Odbora za bezbednost bez detalja o Jarinju?

U zapisniku sa prošle sednice skupštinskog Odbora za bezbednost, na kome se raspravljalo o incidentima na Jarinju, kada je ranjeno nekoliko osoba, nema ni reči o tome šta su službe bezbednosti izvestile poslanike o ovim događajima, prenose beogradski mediji.

Čeka se istina o incidentima na Jarinju
 

Kako navodi B92, iako nosu oznaku "strogo poverljivo", u zapisniku nema ni reči o tome šta su službe bezbednosti izvestile poslanike o događajima na prelazu Jarinje, koji su krajem septembra situaciju na severu Kosova doveli do usijanja. S jedne strane, bilo je kritika da su događaji na Jarinju interpretirani prema matrici NATO komande u Napulju.
 

S druge strane, ukazano je da se informacija prezentovana odboru bitno razlikuje od prikaza dešavanja u javnosti, i da državni zvaničnici u javnosti ne istupaju na bazi činjenica iznetih na sednici odbora.

Ukazano je i da je verzija događaja mnogo bliža izveštavanju stranih, nego domaćih medija i da priča prema kojoj se incident svodi na to da je Kfor pucao na nenaoružane Srbe predstavlja pojednostavljenu, delimičnu i neobjektivnu sliku stavrnih događaja.

Miroslav Markićević iz Nove Srbije kaže da građani i javnost treba da budu obavešteni o događajima na Jarinju, a ne da se dobija još jedna "državna tajna", a to je zapisnik u kome nema svega onoga što je bilo na spornoj sednici.

Predsednik Odbora za bezbednost Dušan Bajatović, međutim, misli da nisu ispunjeni proceduralni razlozi za novu javnu sednicu o ovom pitanju.

Opozicija i dalje insistira na objavljivanju pune istine šta se desilo na Jarinju. Po ovom pitanju saglasni su i LDP i DSS. Sednica skupštinskog Odbora za KiM pomerena je za sutra.

POVEZANE VESTI

Utorak 01.11.2011. 20:47
Kako nas ova vlast laže i maže ,dok može ,a na izborima će da dobiju rezultata kakav ne očekuju !
Utorak 01.11.2011. 19:43
"Proceduralni razlozi" - Skupstinski Pajaci...
Sreda 02.11.2011. 06:16
Procurila je vest da zuti spremaju deklaraciju koju ce poturiti u Skupstinu na glasanje u kojoj se NECE TRAZITI OD MEDJUNARODNIH SNAGA DA POSTUJU REZOLUCIJU SB UN 1244. Ukoliko ta izdajnicka deklaracija prodje na glasanju,narodu jedino preostaje da udju u Skupstinu i golim rukama izbace copor sa vlasti,a ako ne,onda sve zasluzuju .Prava opozicija bi na vreme morala obavestit narod o jos jednoj izdaji i predvoditi proteste,a ukoliko tako ne ucine,oni su isti kao i ostala gamad.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online