Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 28.12.2009.
15:44
Vestionline A

Dobrodošli u "Ulicu otvorenog srca"!!

"Ulica otvorenog srca", 1. januara 2010. godine, tačno u podne, u Svetogorskoj i Makedonskoj ulici u Beogradu! Kao i svake godine, ona ima humanitarni karakter, a moto ovogodišnje manifestacije je – PIŠI SRCEM! U programu tradicionalno učestvuju glumci, pevači, ulični orkestri, žongleri i cirkuski artisti, folklorne grupe...

"Ulica otvorenog srca": Manifestacija koja usrećuje Beograđane i njihove goste

Nova godina je vreme kada svi žele da budu srećni, zadovoljni i ispunjeni. To je vreme kada se okrećemo drugima, ispunjavamo neostvarene želje, darujemo i sebe i druge i mislimo na bolju budućnost. To je vreme kada sve može da počne ispočetka, kada se loše zaboravlja i prašta i svakome daje nova šansa da bude srećan.

Praznični dan otvorenog srca razlikuje se od svih drugih, jer se nalazi u ulici pozorišta i ulici velikih umetnika.


Zato ovog prazničnog dana umetnici izlaze na ulicu prikazujući svoje veštine, akrobacije, izlažući svoja dela (ručne radove, rukotvorine...), animirajući prolaznike da zajedno sa njima učestvuju u igri, postanu deo sveopšte iluzije, karnevala i radosti.

"Ulica otvorenog srca" je svakako sjana prilika da se sve to ostvari. Tradicionalno okupljanje Beograđana i svih gostiju u Svetogorskoj ulici ispred Pozorišta Atelje 212, učiniće da Nova Godina bude u duhu pravog i autentičnog prazničnog raspoloženja.

Posle ludo provedene noći u društvu porodice i najmilijih, prvi dan Nove godine Beograđani će podeliti sa svojim prijateljima, poznanicima, komšijama u ulici koja ih poziva da svi zajedno u Novu godinu pošalju poruke od srca kao najlepše darove onima kojima je pomoć najpotrebnija.

A na ovoj Ulici se svašta može videti i čuti: muzika, egzibicija, jedinstvena zabava! Uz pesmu, muziku, ulične zabavljače, žonglere, akrobate, mađioničare, pozorišne umetnike i različite atrakcije, svi će moći da od srca napišu poruku punu ljubavi, pažnje i dobrih želja.

Moto ovogodišnje "Ulice otvorenog srca" – PIŠI SRCEM.

Tradicija duga više od dve decenije


Svakog 1. januara u ulicama Svetogorskoj i Makedonskoj, u saradnji sa SO Stari grad i Pozorištem "Atelje 212", Turistička organizacija Beograda organizuje tradicionalno okupljanje Beograđana otvorenog srca.

 

Manifestacija je ustanovljena za Novu godinu 1988/89. kao turističko-umetnički događaj nastao povodom običaja da glumci "Ateljea 212" postaju kelneri i šefovi sale u "Srpskoj kafani", dok su gosti bili osoblje restorana.

 

U programu učestvuju glumci, pevači, ulični orkestri, žongleri i cirkuski artisti, folklorne grupe...

 

Pored uličnih performansa, za decu su organizovane i lutkarske predstave i vožnja u novogodišnjim kočijama-sankama.

Kao i svake Nove godine u okviru "Ulice otvorenog srca“ organizuje se humanitarna akcija koja će svojim porukama i darovima od srca pomoći onim najugroženijima – deci – ove godine to su DECA IZ HRANITELJSKIH PORODICA IZ SELA MILOŠEVAC.

Beograd ima veliko srce koje je svake godine otvoreno za one kojima je ljubav, pažnja ali i novac najpotrebniji. U okviru manifestacije Ulica otvorenog srca, svake godine se prikupljaju sredstva za neku Humanitarnu akciju. Ove godine sav novac biće prikupljen za CENTAR ZA PORODIČNI SMEŠTAJ DECE MILOŠEVAC. Selo Miloševac je još od 1931. godine primilo i odnegovalo više od četiri hiljade pet stotina dece bez roditeljskog staranja.

Danas je u sto šesnaest hraniteljskih porodica smešteno stotinu osamdesetoro dece, od kojih je njih osamdeset sa posebnim potrbama. Zbog dugog bavljenja hraniteljskim poslom, Miloševac se izdvojio kao mesto, u kome meštani ne prave razliku između dece rođene u selu i dece koja su došla na smeštaj.

U našoj humanitarnoj akciji koja će deci iz Miloševca doneti radost i osmeh, prikupljaju se sredstva za daktička pomagala koja su neophodna u radu sa decom.

Svi Beograđani i gosti Ulice otvorenog srca poslaće svojim darovima od srca poruke ljubavi i postaće deo ove humanitarne akcije koja donosi nadu, radost i osmeh.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online