Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
46
Ponedeljak 31.10.2011.
13:14
Mondo A

Vučić: Jači smo od DS za 11 odsto

Zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izjavio je da je, prema najnovijim istraživanjima javnog mnjenja, rejting SNS oko 11 odsto veći od Demokratske stranke.

Nenad Čanak i Aleksandar Vučić "ukrstili mačeve"
 

Vučić je na TV B92, u emisiji "Utisak nedelje", precizirao da je reč o istraživanju agencije, čije ime nije želeo da pomene, ali je precizirao da takva istraživanja radi i za SNS i za DS.

Ističući da to istraživanje SNS nije platila, Vučić je objasnio da trenutni rezultati ne znače i da SNS ne može da izgubi izbore, ali je naglasio da je razlika između njegove stranke i DS sada velika.

S druge strane, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) je primetio da SNS, koja se naziva velikom strankom, nikada nije učestovala na izborima.

Prema oceni Čanka, izbori su "jednodnevna rasprodaja", zbog čega on i ne veruje u istraživanja javnog mnjenja.

Čanak smatra da se postaje velika stranka tako što se angažuju agencija za istraživanje javnog mnjenja i "agencija za pobeđivanje na izborima", koje najpre naprave popis najvećih strahova i najvećih nadanja građana.

Onda se u kampanji svi strahovi pripisuju vlastima, a sva nadanja strankama koje hoće na vlast, pa se tako skupljaju politički poeni, objasnio je Čanak.

Govoreći o izborima, Vučić je naglasio da SNS nije razgovarala o koalicijama sa PUPS, niti sa SVM, ali da jeste u kontaktima sa njima.

Tomislav Nikolić je razgovarao sa Zukorlićem, koji nije koalicioni partner, niti će biti, dodao je Vučić, ali je hteo da pokaže da je ozbiljan i odgovoran političar, spreman da rešava probleme.

Ocenjujući da je iz svih medija prema SNS krenula "besmislena histerija", Vučić je poručio da građani nemaju razloga da brinu: "Idemo u EU, nećemo ratovati, razvijaćemo regionalnu saradnju i ekonomiju".

Vučić je, nasuprot Čanku, istakao da je Konuzin u Nišu bio veoma korektan izjavom da se Rusija neće mešati u evropske integracije Srbije i da je za Rusiju dobro sve što je dobro za Srbiju. Podestimo da je Aleksandar Konuzin prisustvova proslavi SNS

"Ovo je postalo tema zato što vlast ne zna šta više da uradi protiv SNS", smatra Vučić i konstatuje da je vlast krenula u napade na ruskog ambasadora neodgovorno i bespotrebno, "samo da bi sačuvali fotelje".

Vućić je primetio da se Turska meša u unutrašnje stvari Srbije, dok je Čanka, više od slučaja Konuzin, pogodilo reagovanje zvanične Budimpešte na Predlog zakona o restituciji koji se našao pred Skupštinom Srbije, zbog čega je sebe nazvao većim evroskeptikom od Vučića.

Povodom odluke Haškog tribunala da osudi Šešelja na 18 meseci zatvora zbog nepoštovanja suda, čime je odložen (ionako neizvestan) eventualni skoriji povratak lidera radikala u Srbiju, zamenik predsednika SNS je rekao da u političkom smislu ove dve stranke nemaju ništa zajedničko i da tu "nema pomirenja".

"Hiljadama kilometara smo daleko u budućnosti, a plašim se da su neki ostali u 1991. godini", rekao je Vučić Televiziji B92.

On smatra da je greška u Srbiji učinjena pre 22 godine kada je pao Berlinski zid, jer se ovde nije razumelo šta se tada u političkom i ideološkom smislu dogodilo, što je platio srpski narod u Krajini i Republici Srpskoj.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 31.10.2011. 13:18
Biće ta razlika i veća do izbora! SNS pobedjuje ništa više to ne može da zaustavi! Dosta je bilo žute tiranije 12 godina! PROMENE!
Ponedeljak 31.10.2011. 13:51
Napred radikali,bolji ste od svih njih zajedno! Podrzavam i Dveri,i voleo bih da se udruze! Uz pomoc Rusije,kao najveceg prijatelja i ekonomskog partnera, mislim da bi Srbija stala na noge. Zivela Srbija i sve srpske zemlje!!! Docice dan kada ce srbi ponovo zavladati svojim zemljama,i to ne mora da bude Velika Srbija ali su bile i bice srpske zemlje!!!!!
Ponedeljak 31.10.2011. 13:20
"Vučić: Jači smo od DS za 11 odsto".....SA ili BEZ chvaraka?.....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online